23948sdkhjf

Stålsituation bekymrer underleverandører

Stålmarkedet har udviklet sig eksplosivt i 2020 med prisstigninger og begyndende knaphed på visse stålprodukter.

I kølvandet på corona-krisen er det heller ikke manglende aktivitet, der er højest på Steel Products-ejer Mogens Hørdum Sørensens bekymringsliste. Det er til gengæld råvaremangel.

- Jeg er sikker på, at vi har kunder nok til at have en sund og god indtjening i det næste halve år, men om vi kan skaffe materialerne, kan jeg være i tvivl om, siger Mogens Hørdum Sørensen.

Han fortæller, at han oplever, at udfordringerne primært er på det sorte stål i stang og valsede produkter, men at det også rammer det rustfri udbud.

- Det kan være, at det hele går amok i foråret, og der ikke er nogen, der kan få materialer. Det er min største frygt, uddyber direktøren.

Rammer indtjeningen

Hos underleverandøren IQ Metal oplever man, at priserne på nogle stålprodukter er steget 20 procent inden for kort tid.

- Vi frygter en knaphed i markedet - om ikke andet, fordi det påvirker vores priser. Og det er sælgers marked i øjeblikket, siger administrerende direktør Bo Fischer Larsen.

Stigende priser kommer til at ramme IQ Metal på indtjeningen, for en relativ stor andel af de samlede omkostninger er råvarematerialer. Og desværre er det ikke alle ordrer, hvor råmaterialepriserne er indekseret, uddyber direktøren. 

- Udviklingen på stålmarkedet er cyklisk, og efter en periode med meget lave stålpriser går vi nu ind i en periode med store prisstigninger. Men stålværkerne begynder også at tilpasse kapaciteten, og når vi når slutningen af 1. kvartal 2021, håber vi det hjælper på situationen, siger IQ Metal-medejeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.087