23948sdkhjf

Lille fynsk maskinfabrik investerer kraftigt

Hos Kais Maskinfabrik i Ringe tror ledelsen så meget på fremtiden, at de midt i en pandemi investerer i et nyt 5-akset bearbejdningscenter

Det er ikke kun én, men hele to store maskiner, Kais Maskinfabrik har investeret i inden for de seneste to år.

Udover det nye 5-aksede DMG DMU 50 3RD bearbejdningscenter har virksomheden også investeret i en Okuma LB3000EX ll-MYW drejebænk sidste år.

Kais Maskinfabrik ønsker med investeringerne at opruste maskinparken, så fabrikken fremover kan fremstille mere komplicerede emner i syrefast rustfri stål og højstyrkestål.

- Udviklingen går i retning af mindre og mere komplekse emner, og hvis man skal med på den bølge, er et 5-akset bearbejdningscenter simpelthen en nødvendighed, fortæller direktør Kai Nielsen.

Samarbejde med Seco Tools

I forbindelse med investeringerne har maskinfabrikken haft et tæt samarbejde med værktøjsproducenten Seco Tools. Igennem de seneste to år er Harun Göbekoglu, som er teknisk salgskonsulent hos Seco Tools, således kommet i huset løbende.

- Harun har en enorm viden, og han har både inspireret os og trænet os i at tænke anderledes i forhold til valg af bearbejdningsstrategier, værktøjer og maskiner, fortæller Kai Nielsen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Nu tænker vi i samlede løsninger, hvor det hele spiller sammen, både maskiner, værktøjer og emneopspænding og så videre, og vi er gået fra kun at arbejde i aluminium til også at arbejde i syrefast rustfri stålmaterialer. Samtidig er vores medarbejdere blevet uddannet i bearbejdningsstrategier og skæreteknik, så de er blevet bedre til at træffe kvalificerede værktøjsvalg.

Vurderer løsninger

Inspirationen og vejledningen fra Seco Tools har betydet, at medarbejderne hos Kais Maskinfabrik nu aktivt vurderer, hvordan emnerne kan bearbejdes bedst, hurtigst og billigst, og det har stor betydning for lønsomheden.

- For eksempel er der ingen grund til at køre med en større fræser, når man kan bruge en mindre, der er billigere - og når man vælger det rigtige værktøj til opgaven, holder værktøjerne også væsentligt længere. Begge dele har givet gode besparelser i produktionen, så Seco Tools og Harun har i høj grad hjulpet os med at gøre vores forretning endnu bedre, erklærer en tilfreds Kai Nielsen.

Ser lyst på fremtiden

Kais Maskinfabrik har ordrer til det nye 5-aksede bearbejdningscenter frem til starten af andet kvartal 2021 og har også forhåbning om, at den nuværende aftale bliver forlænget til andet og tredje kvartal.

- Vi håber selvfølgelig, at der kommer lidt mere gang i hjulene, når først der er kommet styr på pandemien, men generelt ser vi lyst på fremtiden, siger Kai Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109