23948sdkhjf

Hydraulik til isbjørne

Skive-virksomheden oplever stor efterspørgsel på komplette hydraulikanlæg. Senest har man hentet flere ordrer i produktionsindustrien og leveret en specialløsning til Aalborg Zoo

Udvikling af komplette systemer med hydraulikcylindre og pumpestationer giver juletravlhed hos Hydra-Comp. Skibonitterne oplever en markant øget opmærksomhed på totalløsninger fra produktionsvirksomheder og den maritime sektor.

Jørgen Jacobsen, direktør hos Hydra-Comp, mener, at den aktuelle ordreindgang er tæt forbundet med de kompetencer, man fik tilført ved fusionen med Hydropac i 2019.

Indgår i automatiseret proces

- Vi kommer hurtigere i mål. Alle arbejdsprocesser holdes internt, og det kan mærkes. Især når det gælder udvikling af totalløsninger. Det gør en kæmpe forskel for både kunden og os selv, siger Jørgen Jacobsen og uddyber, at man i de seneste måneder har leveret flere komplette hydraulikanlæg til produktionslinjer i Danmark.

Fælles for løsningerne er, at de indgår i en automatiseret proces med gentagne løft. Alt, fra styringsenheder til komponenter og fittings, er opbygget hos Skive-virksomheden – og selvfølgelig også pumpestationer og hydraulikcylindre, understreger direktøren.

- Det er hele pakken. I år nærmer vi os ti installationer af komplette anlæg, og ikke kun til traditionelle produktionsvirksomheder.

Specialløsning til Aalborg Zoo

Jørgen Jacobsen hentyder til, at man netop har leveret en specialløsning til Aalborg Zoo. Nærmere betegnet den zoologiske haves berømte isbjørneanlæg, der huser isbjørnemoderen Malik og hendes to unger.

Her skal det automatiske hydrauliksystem styre åbne- og lukkefunktionen af portene i anlægget. Leverancen illustrerer fint, at Hydra-Comp kommer vidt omkring med hydraulikanlæggene – og bekræfter ikke mindst forretningspotentialet.

- For tre år siden havde vi sendt opgaven til Aalborg Zoo ud af huset. Vi havde koncentreret os om at levere hydraulikcylindre, slanger og fittings, mens andre skulle sørge for det resterende, inklusive den tekniske opbygning. At vi kan styre det hele selv, betyder meget for vores konkurrencedygtighed, konstaterer Jørgen Jacobsen.

Rustfri pumpestationer sælger

Netop konkurrencedygtigheden er vigtig i disse tider, erklærer direktøren. Indtil videre er man sluppet fornuftigt gennem coronakrisen og dens følgevirkninger.

Et stigende salg til transport- og landbrugssektoren er blevet suppleret med produktion af komplette anlæg, og mange reparations- og serviceopgaver i både Skive og på Kolding-værkstedet. Samtidig har afsætningen af pumpestationer været særdeles fornuftig, som Jørgen Jacobsen udtrykker det.

- Vi er ved at lægge sidste hånd på en millionordre, der udelukkende omhandler rustfri pumpestationer. Den er til levering snarest, så juletravlheden fortsætter, slutter han

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093