23948sdkhjf

Konkursramte AP Gyllevogne genopstår og flytter sydpå

Efter en ublid medfart og en efterfølgende konkurs i oktober måned 2020 får AP-gyllevognene nu nyt liv.

Samtlige rettigheder til design, produktion, udvikling og salg af de velkendte røde gyllevogne fra Mors er overtaget af det nystiftede selskab AP-K ApS. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Bag selskabet står Thyregod A/S og XL Management, som gennem flere år har arbejdet sammen omkring produktion og levering af gyllevogne til det kinesiske marked gennem et joint venture baseret på teknologien fra Kimadan.

Det nye selskab etableres i lejede lokaler ved Thyregod A/S i Give.

På plads inden jul

Den første og allervigtigste opgave for det nye selskab bliver at sikre fortsat service og vedligeholdelse af alle de AP-gyllevogne, der kører i Danmark og resten af Europa.

Det komplette program af slid- og reservedele vil kunne leveres igen fra medio december, og målet er, at alle kunder bliver klar til forårets gyllesæson i god tid.

Når det nye selskab er i stand til at kickstarte aktiviteterne omkring AP-gyllevognene så hurtigt, skyldes det, at leverance af reservedele og senere produktion og opbygning af vogne primært vil gennemføres i samarbejde med Thyregod A/S.

Herfra vil en række back office og logistikfunktioner også blive varetaget af et allerede veletableret team.

Branchemand som direktør

Foreløbigt er det planlagt, at AP gyllevogne vil være klar til levering i andet halvår af 2021. Det indgår i forretningsplanen for det nye selskab, at produktionen af nye AP- eller Kimadan-gyllevogne fortsætter i Danmark.

Som adm. direktør i AP-K ApS indtræder Jens Christian Hundahl, der pt. er formand for bestyrelsen i Thyregod. Han har tidligere haft direktørjobs i landbrugsmaskinbranchen hos blandt andet Dal-bo.

Bestyrelsesformand i AP-K bliver Geert Skovsgaard fra XL Management, der bringer en betydelig indsigt i industriel produktion og salg til hele verden med ind i det nye selskab.

Fakta om AP-K-ejerne

Om Thyregod: Thyregod udvikler og producerer en lang række landbrugsredskaber og vogne, der leveres til hele verden. Produkter og reservedele er primært egenproducerede.

Firmaet er grundlagt i 1918 og tæller udover brandet Thyregod bl.a. Tim i firmaets portefølje. Thyregod A/S ejes af Peter Hansen, der også ejer Cormall i Sønderborg og Jørgen Hartvig Jensen, tidligere ejer af sprøjtefabrikken Hardi. Thyregod A/S ledes af adm. direktør Claus Harrild Jensen.

Om XL Management:  Firmaet ejes af Geert Skovsgaard, og XL Management driver bl.a. Salling Plast.

XL Management investerer primært i produktionsvirksomheder med et internationalt potentiale.

AP-K projektet passer perfekt ind i denne kategori, hvorfor man i konkursforløbet omkring AP Gyllevogne har opkøbt samtlige immaterielle rettigheder og derved sikret sig kontrol med den ambitiøse plan for international ekspansion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328