23948sdkhjf

Dansk-designet elbil mister amerikansk finansiering

Det amerikanske energiministerium har trukket et lån på 3 mia. kr. til Fisker Automotive tilbage.
De 529 mio. dollars skulle ellers være med til at sikre, at plug-in-hybridbilen Nina kunne masseproduceres til det amerikanske marked. Bilen er baseret på den langt mere luksuriøse model Karma, og det er problemer med denne, der nu får det amerikanske energiministerium til at trække støtten. Det skriver Ingeniøren.

Et af problemerne er, at Fisker Automotive ikke har formået at overholde en række deadlines i forhold til lanceringen af Karma, der skulle have været på markedet i september 2011.

Lanceringen skete imidlertid først tre måneder senere, og siden har det vist sig, at bilen har været behæftet med flere fejl. Fisker Automotive har således været nødsaget til at tilbagekalde de solgte biler to gange for at rette op på tekniske fejl.

Hos bilproducenten selv tager man energiministeriets reaktion med ophøjet ro. Talsmand for Fisker Automotive, Roger Ormisher, forklarer, at man udover de ministerielle dollars har hentet finansiering for 4,8 mia. kr., og problemet med lånet fra energiministeriet betegnes blot som ”et bump på vejen”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079