23948sdkhjf

Forlig om nye to-årige overenskomster i industrien

CO-industri og DI indgik søndag eftermiddag en aftale om nye to-årige overenskomster på industriens område. Det skete efter mere end 25 timers uafbrudte forhandlinger.
Industriens overenskomster dækker ca. 240.000 medarbejdere på ca. 6.000 virksomheder.

Fortsat genopretning af konkurrenceevnen
- De nye overenskomster skaber forudsætningen for, at virksomhederne kan fortsætte genopretningen af konkurrenceevnen. Det har været et afgørende mål for os, fordi vi har en ambition om at genskabe de op mod 80.000 arbejdspladser, der er gået tabt i produktionssektoren, siden krisen satte ind, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Individuelle aftaler om højere arbejdstid
- Vi får ikke væksten tilbage i Danmark uden et større arbejdsudbud. Derfor er jeg godt tilfreds med, at vi nu styrker interessen for at indgå individuelle aftaler om højere arbejdstid. Det sker ved, at medarbejderen fremover får mulighed for at få udbetalt pensionsbidrag og feriepenge for de arbejdstimer, der ligger udover den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid, siger DI’s adm. direktør.

Skabe nye arbejdspladser og fremgang
- Sammen med CO-industri viser vi med disse aftaler om nye overenskomster, at arbejdsmarkedets parter har de største ambitioner om at skabe nye arbejdspladser og fremgang i Danmark. Det kommer os alle til gode, siger Karsten Dybvad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11