23948sdkhjf

Nordjysk vækstkomet finaleklar i konkurrencen Entrepreneur of the Year

Green Instruments fra Brønderslev har vundet den regionale konkurrence; Entrepreneur of the Year, og går videre til finalen om at blive hele Danmarks Entrepreneur of the Year. Det blev offentliggjort onsdag aften.

Virksomheden producerer udstyr til at måle sod- og iltindholdet i røggasser samt til at måle partikelindholdet af svovl i udstødningsgas og vaskevandet i scrubbersystemer på blandt andet containerskibe.

Green Instruments driftsresultat eksploderede sidste år fra 48 til 216 millioner kroner, da nye regler betød mange nye scrubbere på skibene. 

- Den regionale jury peger blandt andet på, at dette års vinder i Nordjylland er stærkt innovativ i sin produktudvikling, og virksomheden har skabt flotte vækstrater. Samtidig er der tale om en stærk fortælling, godt købmandskab og et forbillede på entrepreneurskab, siger Allan Terp, partner i EY og ansvarlig for Region Nordjylland i EY Entrepreneur Of The Year, i en pressemeddelelse.

- Den uafhængige jury har også lagt vægt på, at Green Instruments har gjort det flot internationalt, og at virksomheden er med til at reducere en væsentlig klimabelastning. Samtidig er vinderen aktivt engageret både lokalt og internationalt inden for branchen, tilføjer Allan Terp.

Har krævet mod
Konkurrencen bliver i år afviklet digitalt på grund af corona-pandemien. Således var Green Instruments direktør, Oluf Sigh med på en telefon og på værtens spørgsmål om sejren kom bag

- Naarrj, det vil jeg ikke sige. Vi havde da nok en anelse, for vi har gjort det godt i 2019 med en rigtig god omsætning. Vi har været innovative og har haft de rigtige produkter til det marked, vi har været i, lød det ifølge Nordjyske, fra Oluf Sigh, der ikke lagde skjul på, at det dog også har krævet mod i processen.

- Vi har turdet udvikle produkter - også selvom der ikke lige var et marked til dem, da vi startede, fortalte han. 

Regionale vindere og finalister i EY Entrepreneur Of The Year 2020:

Gubra - regionsvinder Sjælland

European Energy - regionsvinder København

Carl Hansen & Søn - regionsvinder Fyn

Nic. Christiansen Gruppen - Regionsvinder Syd- og Sønderjylland

SkatePro ApS - Regionsvinder Midtjylland

Med igen
Næste skridt i konkurrencen er landskåringen, der afholdes den 21. januar 2021. Her skal de regionale vindere dyste om at blive dette års EY Entrepreneur Of The Year i Danmark, som dermed også skal repræsentere Danmark i EY World Entrepreneur Of The Year.

Alle finalisterne er i spil til at vinde kategorierne Innovation, Sustainability og Muligheder i modgang. Ved landskåringen findes også vinderne i specialkategorierne Start-up, Social Entrepreneurship – Future Impact og Life Sciences. 

Green Instruments opnåede også i 2019 hæder i konkurrencen. Dengang tog virksomheden ved landsfinalen af Entrepreneur Of The Year sejren i kategorien "Innovation".

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141