23948sdkhjf

Offshore-industrien tørster efter ingeniører

Manglen på kvalificeret arbejdskraft i Esbjerg er nu så stor, at flere virksomheder må sige nej til ordrer.
Paradokset er til at få øje på. Mens ingeniører går arbejdsløse i resten af landet, tørster man efter velkvalificeret arbejdskraft i det vestjyske offshore-Mekka. En række esbjergensiske offshore-virksomheder meddeler samstemmende, at mangelen på velkvalificerede ingeniører kan bremse væksten i byens offshore-miljø.

- Vores største problem i forhold til vores vækstplaner er inkapacitet, og derfor bliver vi nødt til at sige nej til ordrer. Konsekvensen kan blive, at vi nu må lægge mere og mere produktion til udlandet. Og vi kan blive tvunget til at flytte det hele, hvis det ikke snart bliver bedre, siger Niels Erik Hedeager, administrerende direktør hos MacArtney, til Børsen.

Vil hente arbejdskraften i udlandet
Han bakkes op af direktør fra ABB, Semco Maritime og Dong Energy, der alle oplever, at det er svært at finde tilstrækkeligt med velkvalificeret arbejdskraft i Danmark, og en løsning for dem kan blive at hente nye ansatte i udlandet.

- Som det ser ud nu, er Danmark ved at aflevere sine ledige ingeniørstillinger til Indien, og i denne sammenhæng handler det altså ikke om lavere lønomkostninger. Tværtimod, konstaterer direktør hos ABB, Kristian Ravn, overfor Børsen.

Han påpeger dog også, at offshore-branchen har et image-problem, som man er nødt til at bearbejde. Ifølge ABB-direktøren ser mange olie- og gasindustrien som en branche i afvikling, men det er langt fra sandheden, understreger han. Han efterlyser derfor, at politikere og branchen selv går sammen om at udarbejde en handlingsplan, der skal trække nye investorer til den danske olie- og gassektor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109