23948sdkhjf

Fremgang hos Øster Kippinge Stålindustri

Første år med ny ejer blev en succes hos den østdanske producent af stålskorstene. 2012 er også startet forrygende.
Det er ikke mere end et år siden, at Michael Brasen Hansen sprang ud i livet som selvstændig. Efter igennem en årrække at have været beskæftiget i virksomheder som Superfos, Coloplast, GN Resound, Codan Medical og senest Joka Plastic-Emballage fik han nys om, at Øster Kippinge Stålindustri var til salg.

- Jeg tog en snak med Henning Skafte, som ejede fabrikken og syntes, at det var spændende. Vi begyndte forhandlingerne i starten af sommeren 2010, og den 7. februar sidste år overtog jeg fabrikken, siger Michael Brasen Hansen til Metal Supply.

Tæt på storordre
Herefter kunne han kalde sig fabriksejer, og dermed kan han nu gøre status efter det første år i spidsen for stålskorstensproducenten på Falster.

- Det er gået sådan, at vi faktisk endte 10 % over det budget, jeg lagde. Og det budget var faktisk lagt 10 % over det regnskab, som Henning endte med i 2010, så reelt er vi vokset mere end 20 % det seneste år, fortæller Michael Brasen Hansen, der også kan konstatere, at opturen ser ud til at fortsætte i 2012.

- Vi er rigtig godt i gang med 2012, og vi er tæt på at lande en større ordre, som svarer til et halvt års omsætning. Vi har fået den mundtligt og er lige ved at finjustere vores tilbud, tilføjer han.

Tidligere ejer med på sidelinjen
Han trives derfor godt med livet som selvstændig, selv om han som virksomhedsejer pludselig har fået nye ansvarsområder.

- Det har været lidt af et spring at blive selvstændig. Jeg har arbejdet meget med produktion og udvikling i mine tidligere jobs og har godt styr på den del af det, men nu er salgs- og ordredelen kommet ind over. Det går lidt op og ned, og det skal man lige vænne sig til, siger Michael Brasen Hansen, og fortsætter:

- De første tre måneder var Henning Skafte med på fuld tid som en del af overtagelsen, og efterfølgende ansatte jeg ham som konsulent tre dage om ugen, og fra januar er han nede på én dag.

Vil øge synligheden
Det første år har Michael Brasen Hansen derfor brugt på at suge viden til sig fra Henning Skafte, men som ny ejer ønsker han naturligvis også at sætte sit eget præg på virksomheden.

- Jeg vil prøve at gøre virksomheden mere salgsorienteret. Jeg har ambitioner om at bruge mere tid på markedsføring og gøre os mere synlige – blandt andet på nettet.

- Men vi har haft rigtig travlt, så der er ikke blevet gjort så meget ved det, som jeg gerne ville. Men nu har jeg ansat en tekniker mere til kontoret, så vi får styr på nogle af de ting, slutter Michael Brasen Hansen, der også overvejer at finde agenter i vores nabolande for derigennem at øge eksportsalget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079