23948sdkhjf

Hero Gears fylder 70 år

Og lever stadig i bedste velgående med fjerde generation ved roret, over 30 ansatte og eksport til både Europa og Asien.
- Den nuværende krise har ikke været hård ved os. Vi havde ét ringe år, som kun lige løb rundt, men er nu tilbage på sporet med 30 % flere ansatte, tre nye robotter, som er under indkøring og en fornuftig ordrehorisont. Vi ser derfor frem mod 70 år mere i bedste velgående, siger direktør Peter Schlippe.

Historisk startede det hele den 1. februar 1942 som Maskinfabrikken Hero. Her var det maskinkonstruktion og produktion af fræsemaskiner, der var omdrejningspunktet. En produktion, der i 1950’erne nåede op på næsten 100 maskiner om året.

Japanere slækkede på kvalitetskontrollen
I gamle dage var det det håndværksmæssige, der var i højsædet, hvor produktionen i dag er langt mere industrielt orienteret. Senest med indførelsen af robotter.

- Finish, kvalitet og nøjagtighed er dog stadig en dybt integreret del af virksomhedens sjæl. Det er som en levende organisme, der hele tiden skal guides og vejledes i den rigtige retning for at holde sig på rette kurs. Ja det lyder lidt tosset, men giver man slip og lader stå til, kører vi af sporet, og kvaliteten falder. Dér hjælper blandt andet vores ISO9001 certificering og vores kvalitetschef os i en travl hverdag, siger Peter Schlippe.

- Vi havde en lidt sjov episode for et stykke tid siden. Vores japanske kunde havde efter ca. fem års leverancer et par spørgsmål til forståelsen af vores kontrolkort. Vi var lidt uforstående, og de sagde så, at de indtil nu havde haft 100 % kontrol af alle vores leverancer. De havde ikke fundet et eneste fejlbehæftet emne, og mente nu de godt kunne slække på kvalitetskontrollen. Den melding var vi ret godt tilfredse med, set i lyset af de store mængder vi havde leveret, fortsætter Peter Schlippe.

Købte en meter litteratur om tandhjul
- Det med tandhjulene startede faktisk, fordi vi havde problemer med at få tandhjul i høj nok kvalitet. Samtidig hørte vi om andre, der havde de samme problemer. Derfor så min farfar et potentiale i at starte en tandhjulsproduktion udtaler direktør Peter Schlippe.

Han købte derfor en meter litteratur om tandhjul, investerede i Danmarks første rigtige tandhjulsmålemaskine, en slibemaskine og en tandhjulsfræser. Det blev starten på den forrygende udvikling, Rødovre-virksomheden har været igennem som tandhjulproducent.

- Den høje nøjagtighed og konstante kvalitet vi kunne fremstille tandhjulene i helt til at begynde med gav os en utrolig start med tilgang af mange nye kunder. Allerede i 1972 kunne vi fremstille tandhjul i klasse 3 efter DIN 3972, siger Peter Schlippe.

Det viste sig at være en klog beslutning at gå over til tandhjul. Konkurrencen fra Italien og Spanien, som dengang var low-cost-lande, blev for stor til, at fræsemaskine-produktionen var rentabel og blev derfor stoppet inden for 10 år.

- I dag er vi en af de førende på cylindriske tandhjul på op til 1250 mm i diameter. Så førende, at vi kan sælge dem på den anden side af jorden, slutter Peter Schlippe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079