23948sdkhjf

EU udskyder CE-mærkning

EU's stående byggeudvalg vil udsætte slutdatoen i overgangsperioden for CE-mærkning af stål- og aluminiumskomponenter til 1. juli 2014.
Udsættelsen af slutdatoen for CE-mærkning af stål- og aluminiumskomponenter sker efter, at flere EU-lande har tilkendegivet, at man ikke kan nå at gennemføre kvalifikationen af deres smedeværksteder i henhold til DS/EN 1090-1.

Årsagen skyldes primært to forhold. I 10 lande er der endnu ikke notificerede organer til gennemførelsen af kvalifikationen, og antallet af værksteder i Europa, der skal kvalificeres, er så stort, at man ikke kan nå at sagsbehandle alle værksteder inden overgangsperiodens udløb.

Frustrerede værksteder
Hvis udsættelsen ikke var gennemført havde en række værksteder været nødsaget til at sende produkter på markedet ”ulovligt” uden CE-mærkning. På denne baggrund er udsættelsen velkommen, siger Jørgen Hagelund, der er konsulent i Dansk Standard:

- Jo tættere vi har været på slutdatoen, jo større frustrationer har vi kunne mærke på virksomhederne, som henvender sig, siger Jørgen Hagelund.

Udsættelsen til 1. juli 2014 betyder, at myndigheder ikke kan kræve CE-mærkningen, hvorimod kunder fortsat kan kræve CE-mærkningen. CE-mærkning har været muligt siden overgangsperiodens start 1. januar 2011, såfremt værkstedet var kvalificeret hertil. Der er derfor ikke tale om, at værkstederne kan udskyde sin kvalifikation til EN 1090-1 set i et kundeperspektiv, men værksteder undgår dog en kriminalisering af deres produktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078