23948sdkhjf

Danmarks-premiere: Midtjysk Plade-bearbejdning får stor pladesaks

En ny Schröder Power Shear Universal pladesaks er flyttet ind hos Midtjysk Pladebearbejdning i Sunds

Pladesaksen, der er leveret af Muncholm, kan skære emner op til fire meter i længden og stålplader op til 6 mm tykkelse.

- Vores gamle saks var ved at være lidt slidt, og det var kun en tre-meters. Det her giver os nogen flere muligheder i og med, at vi i forvejen har fire-meters udstyr til at bukke med. Så vi kan øge med 25 procent størrelsesmæssigt. Så det har været den primære årsag til, at vi har skiftet, fortæller Jan Ejgaard, produktionsleder hos Midtjysk Pladebearbejdning.

Den midtjyske virksomhed producerer tyndplader til byggebranchen, hvor de blandt andet bruges til facader.

Med den nye Schröder-saks kan profiler og kassetter produceres 25 procent længere, hvilket i sidste ende giver en tidsbesparelse, når kunderne kan montere større og dermed færre emner.

For Midtjysk Pladebearbejdning øger den nye pladesaks også produktiviteten.

- Den er langt mere moderne. Vi kan have bagstop på, hvor den lægger pladen ned på bakker. Vi kan bede den om at lade pladen blive deromme, hvis det er noget, der ikke må blive ridset som for eksempel messing og zink. Vi kan bede den om at skubbe det, vi har klippet ud til os igen, hvis vi skal klippe det på den anden led, hvor vi før skulle hente det omme bag maskinen, siger Jan Ejgaard.

Også arbejdsmiljøet på fabrikken i Sunds får et nøk opad.

- Venter du fem sekunder, så stopper motor og al hydraulik selv. Der er en lille smule energieffektivisering i det, men det er mere arbejdsmiljøet. Der står ikke sådan en og brummer ovre i hjørnet hele dagen, når man ikke lige står og klipper, forklarer Jan Ejgaard.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109