23948sdkhjf

Hos AM Tooling kan de nu omstille på få minutter

AM Tooling arbejder hele tiden med at nedbringe omstillingstiden. Det hjælper en ny opspænding med

Hos AM Tooling i Odense arbejder de hele tiden på at gøre omstillingstiderne kortere. Derfor bruger de mange kræfter på at finde bedste og hurtigste opspændinger.

- Vi arbejder på at finde de bedste opspændings-løsninger hele tiden. Det er alfa og omega for os at kunne omstille produktionen hurtigst muligt. Vi skal kunne flytte vores skruestikke i planet, så vi kan være klar til nye produkter, siger Peter Ørsager, teamleder for fræseafdelingen hos AM Tooling.

Et eksempel er en ny Pro-Clamp opspænding, som AM Tooling har købt hos Polund.

Hver skruestik kan sættes fast i valgfri huller, og der kan spændes til med en enkel skruenøgle.

Faste kæber

En anden vigtig egenskab er, at man kan flytte de faste kæber. Det er altså muligt at flytte emner ud tæt ved åbningen, sådan at medarbejderen ikke behøver at læne sig dybt ind i maskinen for at sætte emner på plads.

- Det er meget mere ergonomisk. Operatøren kan lettere arbejde ved maskinen og foretage sine målinger, siger Peter Ørsager.

AM Tooling havde i første omgang købt en model med faste kæber, men firmaet sagde ja tak, da Polund-direktør Lars Pors kom med et tilbud om at bytte opspændingen ud med en opspænding med flytbare kæber.

Omstilling på 2-3 minutter

Peter Ørsager er meget tilfreds med den nye løsning.

- Vi har meget hurtig omstilling nu. Der er ikke nogen spåner, der sidder fast, fordi der ikke er nogle fordybninger i konstruktionen. Med det emne, som vi har liggende på maskinen nu, tog det 20 minutter at omstille før. Det kan vi gøre på 2-3 minutter nu, siger Peter Ørsager.

En lille detalje ved Pro-Clamp opspændingen er, at der er indbygget prægestation, hvor man kan præge metalemnet, så det bliver lettere at holde fast.

Det betyder, at man ikke skal have emnerne hen i en ekstern prægestation, men kan foretage prægningen lige på stedet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078