23948sdkhjf

Første robot-på-vogn er solgt

Steeltec ved Odense skal bruge den mobile robot ved en kantpresser

Automationsfirmaet Gibotech har solgt sin første "robot-på-vogn"-løsning, en robot på hjul, som kan flyttes rundt i virksomheden efter behov. Gibotech kalder den for GiboCobotFlex.

Det er Odense-firmaet Steeltec, som har købt løsningen, som Gibotech lancerede i august. Steeltec skal i første omgang bruge robotløsningen til en kantpresser.

- Vi ser frem til at udvide vores muligheder med en robot til vores kantpresser Trumpf TruBend 7036, der vil gøre os endnu mere konkurrencedygtige i forhold til både pris og effektivitet. Vi har i samarbejde med Gibotech fået konstrueret en løsning, der er specialiseret til vores behov, siger Finn Stræde Christensen, direktør i Steeltec.

Robotløsningen består af en Omron TM 12 kollaborativ robot med integreret visionkamera og OnRobot VGC 10 griber. Alt sammen er installeret på en vogn.

GiboCobotFlex er en del af Gibotechs nye koncept, GiboSmartSolutions, der er blevet udviklet under coronakrisen. GiboSmartSolutions dækker primært industriløsninger, og mange af dem er baseret på moduler, så man kan købe en enkelt robotcelle eller sætte flere moduler sammen til en samlet løsning.

- Vi har i Covid-19-perioden arbejdet målrettet med at samle og kombinere firmaets erfaringer gennem en lang årrække. Målet har været at gøre løsningerne synlige og nemme at overskue, men samtidig ikke forsimple dem, siger Kenneth Pedersen, project sales manager i Gibotech.

Den robot der nu flytter ind hos Steeltec er den første model af GiboCobotFlex. Den vil derfor også danne grundlaget for en videreudvikling af nye udgaver af GiboCobotFlex, der vil blive baseret på Steeltecs erfaringer.

- Vi glæder os rigtig meget til at installere robotten hos Steeltec. Vi er sikre på, at når de lærer GiboCobotFlex at kende, vil de opdage flere muligheder, lyder det fra Kenneth Pedersen.

Steeltec blev etableret i 1990, ligger i Odense og beskæftiger knap 15 medarbejdere. Virksomheden har gennem 30 år specialiseret sig i at udvikle færdige produktionsanlæg til deres kunder primært indenfor levnedsmiddel- og vindmølleindustrien.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.284