23948sdkhjf

OnRobot lancerer lille, stærk griber

OnRobot er på markedet med en lille griber, som er velegnet til renrum

OnRobot lancerer nu en parallel griber, der kan løfte 11 kilo, og som er egnet til brug i renrum.

OnRobot fremhæver, at den ny griber, 2FG7, er hurtig at installere.

"Griberen er designet til at håndtere store payloads, selv på trange steder. Den er ideel til produktion med lav volumen og stort produktmix i mange forskellige anvendelser, herunder maskinpasning, materialehåndtering og montage", skriver OnRobot i en pressemeddelelse.

- Vores kunder bad om en parallel griber, der kunne håndtere payloads på over 6 kilo, uden at gå på kompromis med brugervenligheden. Ved at kombinere styrke, funktionalitet og nem programmering i en lille størrelse er 2FG7 netop den slags kraftfulde, produktionsklare griber, siger Enrico Krog Iversen, CEO for OnRobot.

Lille men stærk

Den ny griber har et ydre grebsområde på op til 74 mm og en gribekraft på mellem 20 og 140 N. Den er mindre end OnRobots RG2- og RG6-grippere - og alligevel kraftigere end dem begge. 2FG7’s dimensioner (156 x 158 x 180 mm) gør den, ifølge firmaet, til den perfekte griber til brug i små arbejdsområder og i applikationer med begrænset plads til manøvrering.

Små virksomheder

- Omkostningerne til robothardware-komponenter er faldet i de senere år, men det er ikke kommet mindre virksomheder til gode, fordi langt de fleste robotenheder fortsat er uoverkommeligt komplekse og tidskrævende at implementere. Det ændrer vi på, siger Enrico Krog Iversen.

2FG7 er kompatibel med alle større kollaborative robotter og lette industrielle robotarme og giver producenter med alle typer af færdigheder mulighed for at opsætte griber-applikationer hurtigt og nemt.

Griberen er udstyret med feedbackfunktioner, blandt andet detektion af greb og mistet greb.

Certificeret til renrum

2FG7 er en produktionsklar griber, der er bygget til at modstå barske produktionsforhold og anvendelser. Udover at være IP67-certificeret har 2FG7 opnået renrumscertificering (ISO-klasse 5), hvilket er nødvendigt i mange håndteringsanvendelser i medicinal- og elektronikindustrien. Den overholder desuden ISO/TS 15066 vedrørende risikovurderinger af kollaborative robotceller.

2FG7 drives af en integreret elmotor, som giver flere fordele i forhold til pneumatikbaserede gribersystemer.

2FG7-brugere kan programmere indstillinger for kraft, hastighed og slaglængde gennem en intuitiv softwaregrænseflade.

Det gør den ifølge firmaet god til produktion med højt miks og lav volumen.

Præcisionen fra 2FG7’s elmotor gør det muligt for griberen at give en fingerpositionsopløsning på 0,1 mm.

Ifølge OnRobot giver pneumatiske gribere ikke den samme kraftkontrol, lave opløsning og detektion af greb.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094