23948sdkhjf

Efter strategiskifte tog væksten fart

Store strategiske beslutninger har sat gang i væksten hos ProInvent.

På to år er Hørsholm-virksomheden gået fra 21 til 63 medarbejdere. Årsagen er et stort fokus på integreret produkt- og teknologiudvikling og en ny visionafdeling med fokus på deep learning.

Hovedforretning havde indtil da primært været inden for udviklingen af produktionsudstyr med robotter, og vision-systemer udført af et datterselskab.

- For halvandet år siden valgte vi, at vi for alvor ville have produktudviklingen højere op at køre, og nu er vi ved at få en næsten lige så stor forretning her i kombination med teknologiudviklingen, siger administrerende direktør og majoritetsejer Leif Dalum, ProInvent.

Dybt ind i kundernes forretning

Bag tilgangen er integreret produktudvikling, som er en helstøbt tilgang til både udvikling af produkt og produktionen af produktet. Det betyder, at ProInvent skal dybt ind i kundernes forretninger for at udvikle marked, produkt og produktionsteknologi samtidig. I øjeblikket er projekterne mest inden for den medicotekniske sektor.

- Vi gør det ikke som alle andre. Vi tog en beslutning for halvandet år siden om, at vi ville være en virksomhed, hvor visionen er, at vi er en One-stop-Shop i integreret produkt- og teknologiudvikling, uddyber Leif Dalum.

Et eksempel på et projekt er løsningen til NOV. Her lå hovedfokus på at udvikle produktionsudstyret til fleksible offshore-rør til olie og gas. Her var ProInvent med i hele processen.

- Det var rendyrket udvikling af markedet offshore, produktet fleksible rør og tilhørende produktionsudstyr, som var fabrikken i Kalundborg. Det skete i en integreret proces, altså også fokus på "design for manufacturing", fortæller han som et eksempel på tilgangen.

Ansættelser fik væksten til at accelerere

Den nye produktudviklingsafdeling er bygget op under CDO René Ferm Nyberg. Han kommer fra den medicotekniske industri og har været hos udviklingshuset i godt et års tid nu. CDO’en har tidligere haft ledende stillinger hos Coloplast og Natus.

Samtidig har Proinvent investeret en håndfuld millioner i forretningsbenet.

- Strategien giver os et kæmpe løft, som vi er heldige ikke bare at kigge ind i, men også har fået rimelig godt gang i, siger direktøren.

Etableret egen vision-afdeling

Et andet strategisk fokuspunkt er visionteknologi i eget regi, efter Proinvent har solgt sin ejerdel i et datterselskab. Det har betydet, at selskabet nu kan lave visionsystemer, der passer til hovedkunderne, og det har stor værdi for kunderne, fortæller direktøren.

I sommer blev Jonathan Dyssel Sets ansat som leder af ProInvents visionteknologi. Han har en Ph.D. i Computervision, en M.Sc. i elektroteknik og en B.Sc. i elektrotekniker fra Danmarks Tekniske Universitet. Leif Dalum beskriver ham, som en kreativ og dedikeret person med en bred erfaring inden for visuel computing og digital elektronik - herunder brugergrænseflader.

Efter et postdoc ved DTU´s Institut for Anvendt matematik og datalogi, flere års undervisningserfaring og ekstern forskning ved partneruniversiteter, bidrager han nu meget til ProInvents vækst, hvor visionspecialisten bringer sin udvidede viden for computervision og deep Learning med ind, uddyber direktøren.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079