23948sdkhjf

Naboer går fri – men skrotvirksomhed på Korsør havn skal stadig lukke

Siden slutningen af 2018 har politikerne i Slagelse byråd arbejdet på at få skrotvirksomheden HJM væk fra havnen i Korsør.

Derfor arbejder man lige nu på en lokalplan, der både giver skrappere krav for støj og også gør det umuligt for HJM at bygge en mur på 10 meters højde, der ellers ville kunne løse støjproblematikken.

Lokalplansforslaget har dog givet anledning til en del indsigelser blandt fra naboerne DLG og NCC. Det skriver SN.dk.

Derfor har politikerne nu ændret i lokalplansforslaget, så det tager højde for, at DLG har en silo med en højde på 40 meter. Samtidig tager den højde for, at der kan komme lugtgener fra NCC, så deres aktiviteter er nu helt udeladt af lokalplanen.

- Det er en uløselig konflikt med støj og møg så tæt på Glasværket, så jeg ser ingen mulighed for, at HJM kan vende tilbage. Det er jo derfor, vi har udarbejdet lokalplanen med de forskellige miljøzoner, har formand for miljø-, plan-og landdistriktsudvalget, Jørgen Grüner, tidligere sagt til SN.dk.

Lokalplanen skal vedtages i kommunens økonomiudvalg den 16. november, og herefter skal der afholdes et borgermøde, inden en endelig vedtagelse i byrådet. Sideløbende kører der dog en række klagesager indbragt af HJM.

Originalartikel: https://sn.dk/Slagelse/Lokalplan-for-tvangslukning-af-skrot-virksomhed-aendret/artikel/1383375

Læs mere om: HJM
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078