23948sdkhjf

Ny ballade om malings-forurening fra Lindø

Tidligere på året havde MHI Vestas og Fayard en konflikt, hvor vindmølleproducentens medarbejdere mente, at maling fra værftet ødelagde biler, der stod på parkeringspladsen ved Lindø.

I august indgik parterne dog våbenhvile, men nu retter også naboer til Lindø deres skyts mod Fayard. Det skriver Fyens.dk.

Flere naboer har nemlig oplevet nedfald af malingrester på deres biler og anden ejendom.

- Jeg kan også se, at vi har fået pletter på vores vinduer, plastikhavestole og skraldespande. det var ret omfattende. Vi kan jo godt konkludere, at det ikke bare er landet på vores bil. Det har jo drysset ned på alt. Grøntsager og det hele, siger Kirsten Sonja Christensen, der er nabo til værftet.

Fayard har afholdt udgiften til rengøring af flere biler i nabolaget, fordi man ikke vil afvise, at malingresterne kommer fra værftet. Pressemedarbejder Peter Arnfeldt mener derfor, der er taget hånd om sagen.

Det stopper dog ikke bekymringen blandt naboerne. Palle Hansborg-Sørensen, der er tidligere borgmester i det daværende Kerteminde Kommune, roser kommunen for at ville stramme op på miljøgodkendelserne, men han ville ønske, at der var en mere simpel sagsgang.

- Hvorfor skal der sættes store videnskabelige undersøgelser i gang om, hvordan malingblandingerne har været den og den dag? Vi har jo ikke andre virksomheder i Munkebo, der arbejder med de ting der. I gammel tid gik man ind på direktionen på Lindø-værftet, og de gik ud i organisationen og spurgte, hvad er der sket, og hvor er det sket? Her skal kommunen bruge tusindvis af kroner på at få undersøgt det hos Teknologisk Institut. Det er jo helt hen i vejret, siger han til Fyens.dk.

Originalartikler: https://fyens.dk/artikel/maling-fra-lind%C3%B8-pyt-med-bilerne-hvad-med-os-almindelige-mennesker-der-skal-tr%C3%A6kke-vejret

https://fyens.dk/artikel/kirstens-hus-have-og-bil-blev-ramt-af-flyve-maling-fra-lind%C3%B8-det-stank-s%C3%A5-forf%C3%A6rdeligt

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078