23948sdkhjf

Derfor bygger Danfoss bro til dansk robotindustri

Danfoss vil gerne være helt up to date med robotter, og derfor har fonden bag Danfoss sponseret en million til en satellit af Odense Robotics i Sønderborg

Danfoss er langt med anvendelsen af robotter i sin produktion, men Danfoss-koncernen vil gerne nå endnu længere. For robotter rummer et stort potentiale for at optimere produktionen.

Derfor har Danfoss netop sponsoreret en million kroner til starten af en satellit af Odense Robotics i Sønderborg.

Det skal hjælpe området omkring Sønderborg, og det skal også hjælpe Danfoss.

Bevillingen er sket via ejerfonden bag Danfoss, Bitten og Mads Clausens Fond.

- Vi tænker selvfølgelig også selv at få noget ud af det. Vi er jo allerede en avanceret slutbruger af robotter. Vi kan sikre, at vi bliver helt up to date med brugen af robotter. Det skal være med til at bygge en bro til de robotkompetencer der findes i Odense og omegn, siger Jakob Fredsted, teknologidirektør hos Danfoss Drives.

- Vi vil gerne i dialog med de små innovative virksomheder, der kan give os indsigt i den nyeste teknologi, og som kan være med til at sætte fart på vores innovation, siger han.

Gerne trække flere til

- Vi har allerede nogle virksomheder inden for robotter og automation i Sønderborg-området, men vi vil gerne trække flere hertil. Det er jo en dansk styrkeposition, siger han.

Odense Robotics bliver udbygget til at dække hele landet og er udpeget til at være en national klynge for robotter, droner og automation. Udbygningen sker ved såkaldte satellitter i Sønderborg, København, Aalborg og Århus.

To medarbejdere

Sponsoratet fra Danfoss-fonden kommer til at dække ansættelsen af to medarbejdere i Sønderborg i to år. De to bliver stationeret hos Sønderborg Vækstråd. Satelitten i Sønderborg ventes at blive etableret i første kvartal af 2021.

- Vi er stolte af at være den første industrisponsor af den nye nationale robotklynge, og at vi derigennem kan styrke klyngens aktiviteter og industrien i Region Syddanmark, siger Per Have, som er direktør for Bitten & Mads Clausens Fond.

I den nærmeste tid skal virksomheder i Sønderborg-området drøfte, hvilke spydspidskompetencer, man skal satse på i Sønderborg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.36