23948sdkhjf

Force Technology fylder 80 år

Det startede med to svejsede dampkedler fra Schweiz. De kom til Danmark i 1938 med myndighedernes tilladelse, fordi den schweiziske maskinfabrik kunne dokumentere, at kedlerne var blevet røntgenfotograferet og godkendt.

Det fik den danske industri op på dupperne, for hvorfor kunne vi ikke røntgengodkende kedler i Danmark?

To år senere, den 25. oktober 1940, blev Svejsecentralen stiftet, og kimen til Force Technology blev lagt.

Den lille virksomhed, der for 80 år siden voksede ud af behovet for at røntgenfotografere og godkende svejsninger af dampkedler, er i dag en stor og sammensat forretning. Force Technology har 16 forretningsområder, 1.100 ansatte og aktiviteter i mange lande.

Historien om Force Technology er også historien om den teknologiske udvikling i dansk industri. Force har siden begyndelsen hjulpet virksomheder gennem store teknologiske transformationer: Fra olieeventyr til vindmøller. Fra mennesker ved samlebånd til robotteknologi. Og har sat fingeraftryk på så forskellige teknologier som Hubble-teleskopet og den første danske insulinpumpe.

Som GTS-institut er Force Technology samtidig en vigtig del af rygraden i det danske innovationssystem, og er med til at accelerere dansk innovation og styrke dansk konkurrenceevne – i disse år med særligt fokus på digitalisering og grøn omstilling.

På grund af corona-pandemien er fejringen af jubilæet udskudt til 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094