23948sdkhjf

Kvalitetssikring og inspektion

I de seneste år har Gunnar Haagensen haft større fokus og afsat flere ressourcer på kvalitetssikring og inspektion.

Dette kan ses af de omfattende investeringer, der er foretaget i vores kvalitetsafdeling med nye maskiner og laboratorieudstyr. Målet er at kunne bibringe vores kunder den nødvendige viden og ekspertise sådan at vores undersøgelser kan give klarhed omkring mulige løsninger og svar.

De primære aktiviteter i QA omhandler i dag kvalitetskontrol, kravinspektioner og fejlanalyse. Desuden bruges udstyret ofte i relation til ingeniørkonsulent- og udviklingsrelaterede opgaver. F.eks. kunne dette være at undersøge et ukendt gummimateriale og finde frem til hvilken type dette var. Det kunne også være en analyse på en O-ring der har fejlet.

En O-ring er afhængig af flere faktorer, såsom materiale, temperatur, tryk, medier og spordimensionering.

I nogle tilfælde kan fejlen i en O-ring undersøges og analyseres ved at kigge ind i tværsnittet eller overfladen af O-ringen.

De følgende tre billeder nedenfor viser tre forskellige mislykkede O-ringe

kvalitetssikring og inspektion kvalitetssikring og inspektion kvalitetssikring og inspektion

Dimensionskontrol

Inspektion af emnedimensionering tilbydes og udføres på vores Kalix målemaskine og vha. et 5 MPixel CCD-kamera kan Kalix maskinen bestemme dimensioner for et emne gennem billedanalyse. Dette muliggør opmåling af indre og ydre diametre såvel som længdestykker, højder og rundinger. Dette gør Kalix særdeles anvendelig til inspektion af simple såvel som komplekse tætningsartikler i gummi og plast.

Kontrol af hårdhed

Hårdhedsmåling af gummiemner i IRHD-skala, tilbydes og udføres på vores Bareiss IRHD Compact III måleudstyr. Denne type udstyr er særdeles velegnet til kontrol af O-ringe men kan ligeledes anvendes til større gummiemner efter behov.

Kontrol af material

Materielkontrol og analyser udføres på vores FTIR-instrument. FTIR er en hurtig og pålidelig teknik til analyse af forskellige materialer. Det bruger infrarødt lys til at opnå et spektrum af absorption eller emission af en prøve. Hver kemiske struktur og molekyle skaber et unikt fingeraftryk, der gør FTIR-analyse til et kraftfuldt værktøj til kemisk identifikation. Hos Gunnar Haagensen bruges FTIR hovedsageligt til at identificere og bekræfte forskellige gummimaterialer og forbindelser. Vi har vores eget materialebibliotek, som vi bruger som referencer sådan at vi kan inficere ukendte gummimaterialer.

Udarbejdning af målerapporter

Ved ønske om dokumentation af emnedimensionering, hårdhed og materiale, kan målerapporter udarbejdes for størstedelen af vores artikler. Efter aftale kan dette gøres på baggrund af en AQL-inspektion eller som 100% opmåling. Emneopmåling kan ligeledes anvendes til at identificere en ukendt dimensionering eller hårdhed for f.eks. en O-ring hvis denne information ikke er tilgængelig.

A/S Gunnar Haagensen – En sikker samarbejdspartner.

Kontakt eller læs mere om vores løsninger her: https://www.haagensenseals.com/

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062