23948sdkhjf

Aalborgensisk underleverandør får ny start: Carsoe-medejer sætter sig for bordenden

Underleverandøren Danish Laser Technology får nu en ny start og retning. Det sker med en ændret ejerskabsstruktur, som markeres med navneskiftet til Beritech Manufacturing,

Årsagen til gentænkningen er flere hårde økonomiske år. Siden virksomheden flyttede fra Nørresundby til et industrikvarter i Aalborg Ø, har store investeringer og en vækststrategi, der ikke lykkedes, resulteret i et samlet underskud på omkring 20 mio. kr. 

- Vi stod ved en skillevej, for skulle virksomheden lukke ned. Men det havde ingen af ejerne lyst til, siger administrerende og majoritetsejer direktør Bent Larsen, Beritech Manufacturing.

Bent Larsen var blandt de fire tidligere ejere. For at hjælpe underleverandøren videre har de sammen lavet en aftale, hvor hver ejer har været med til at finansiere en rekonstruktion, uddyber han.

To mands ejerskab

I rekonstruktionen er der altså også sket et ejerskifte. Bent Larsen er teamet op med Claus Bilde, som han kender fra sin tid i Carsoe. Her er Bent Larsen en af to grundlæggere, og han trådte ud af bestyrelsen for to år siden.

Sammen med Claus Bilde, der er CFO i Beritech Manufacturing, står han nu med en 80/20-opdeling af ejerandelene.

Planerne med Beritech Manufacturing er ambitiøse. På fabrikken skal kompetencerne udvides fra i dag at kredse om laser-rørskæring og kantbukning til også at omhandle svejsning og overfladebehandling.

- Vi vil gerne tilbyde moderne produktion på knap så serieprægede produkter. Det har altid været en udfordring at finde en underleverandør, der kan det hele, når der ikke er tale om store serie-størrelser, siger Bent Larsen.

Skåret ind til benet

Tidligere havde fabrikken omkring 60 ansatte, men antallet er reduceret til i øjeblikket at være på 24 ansatte.

- Nu er der skåret ind til benet for at kunne bygge virksomheden op igen og lære processerne at kende. Vi vil opbygge en ny organisation. Så der bliver brug for folk, men vi skal først lige have fundet vores fødder, siger Claus Bilde. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187