23948sdkhjf

Muehlhan har malet fem procent af Øresundsbroen – nu øges tempoet

Fem procent af Øresundsbrons stålkonstruktion er blevet malet om, siden man tog den første maleplatform i brug i april. Nu sættes tempoet yderligere i vejret med to specialbyggede maleplatforme og flere malere.

– Vi ser tilbage på den første malesæson, som gik over al forventning og uden irriterende overraskelser, siger Johan Nord, projektleder hos Øresundsbron, i en pressemeddelelse.

Dette års malesæson startede i midten af april og afsluttes i slutningen af oktober. Stålkonstruktionen er ved at blive malet om for at sikre fortsat beskyttelse mod vind og vejr, og det omfattende arbejde forventes først at være afsluttet i 2032.

– I starten af efteråret blev yderligere to maleplatforme monteret, hvilket betyder, at tempoet vil stige betydeligt ved årets udgang og derefter. Malerleverandøren Muehlhan vandt sidste år udbuddet af de første års malerarbejde, og omkring 20 personer i virksomheden har hidtil været involveret i malerarbejdet. Næste år forventer vi at male yderligere 12 procent af broen, og tidsplanen holder rigtig godt, siger Johan Nord.

De specialdesignede platforme, der er fremstillet af Kisab, fremmer et omkostningseffektivt og sikkert malerarbejde, uden at hverken jernbane- eller motorvejstrafikken påvirkes. Den perron, der først blev sat i drift, hænger på broens sydlige side, cirka 500 meter fra Peberholm. I løbet af efteråret er der blevet monteret en platform i nærheden af brofæstet på den sydlige side, og en tredje er monteret på den nordlige side i nærheden af Peberholm.

–  Koordineringen af jernbaneafspærringerne har været årets største udfordring. Vi er glade for, at vejret har været så gunstigt og har gjort det muligt for os at arbejde næsten helt uden forstyrrelser, og at coronapandemien heller ikke har forsinket arbejdet, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør hos Øresundsbron.

Stålet bliver malet om med en vandbaseret og mere miljøvenlig maling til forskel fra en epoxy-baseret maling, der blev brugt, før broen blev placeret i havet. Flere tests blev udført, inden man valgte maling, for at sikre at det var en maling, der holder godt og giver langvarig beskyttelse.

– Målet var at vælge en bæredygtig maling ud fra en række aspekter. Og malingen fungerer som forventet rigtig godt. Den sidder ordentligt fast – langt over vores kriterier for vedhæftning. Det bliver desuden rigtig flot, siger Bengt Hergart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079