23948sdkhjf

Sydjysk maskinfabrik slår øst-konkurrenter: Trailer-dele vender hjem

Maskinfabrikken Tora har fundet vej ind i trailerproducenten Variants leverandørkartotek med et specialiseret partnerskab.

Samarbejdet drejer sig om alle de bukkede pladedele på en trailer - sider og front og bagende - og leverancerne til Variants fabrik i Vejle har stille og roligt udviklet sig til at blive til omfattende.

I de seneste mange år er en stor del af emnerne blevet produceret i Østeuropa.

- Da vi i sin tid valgte at flytte forskellige produkter til Øst­europa, var det hovedsageligt på grund af de lave priser, lave timelønninger, de korte geografiske afstande og en kultur, der lå tæt på den danske, siger indkøber Ole Knudsen, Variant.

Matcher også på stort stykantal 

Men nu er de ensidige østeuropæiske indkøb fortid, for Variant har valgt at få produceret mange af emnerne tæt på. Derfor har virksomheden indgået et specialiseret samar­bejde med den Kolding-baserede maskinfabrik Tora.

- Efter mange og grundige analy­ser valgte vi at indlede et samar­bejde med Tora, fortæller Ole Knudsen.

Tora kan med sin højautomatiserede produktion matche de østeuropæi­ske priser - også på emner med stort stykantal, hvor der her typisk er tale om stanse/bukke opgaver.

- Så da vi en­delig traf beslutningen, og vi fik de første udfordringer med hensyn til logistik, kommunikation og teknisk sparring på plads, har vi nu den opfattelse, at brugen af en dansk leverandør klart overskygger brugen af vores tidligere og leverandører i udlan­det, siger Ole Knudsen.

Skal ses i et samlet billede 

Salgschef hos Tora, Michael Hollmann Pedersen, fortæller, at maskinfabrikken oplever en tendens med flere kunder, som henter forskellige produkter hjem fra både Østeuropa og Asi­en.

- Det er ikke altid, et excel-ark yder de danske leverandører retfærdighed. Det er lidt som at sammenligne æbler med pærer. Ofte er det jo sådan, at hvis en virksomhed sammenligner vores priser med en af vores konkurrenter i eksempelvis Kina, så vil vores priser alt andet lige være en smule højere. Men det, man nogle gange glemmer at medtage i sine kalkyler, er, om kvaliteten kan sammenlignes, og er der den samme leveringssikkerhed samme fleksibilitet, siger salgschefen.

Han tilføjer, at maskinfabrikken med 100 ansatte gradvist bliver benyttet til flere og flere opgaver hos Variant. Og sparringen mellem virksomhederne har medført et samarbejde og et partnerskab, hvor det ikke udelukkende er pris, der vægtes.

- Men det betyder også, at vi løbende optimerer vores produktionsmetoder og dagligt arbejder på at udvise en endnu større agilitet overfor vores kunder, uddyber Michael Hollmann Pedersen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063