23948sdkhjf

Dansk elbil-designer indgår aftale med ny investor

Den danske bildesigner Henrik Fiskers selskab Fisker Inc. har indgået et samarbejde med Magna, som er underleverandør til bilindustrien og én af Canadas største virksomheder. Det skriver Finans.

Magna bliver storinvestor i Fisker og kommer til at stå med en ejerandel på 6 procent. Aftalen går på at Henrik Fiskers elbiler skal produceres på Magnas europæiske fabrik.

Samarbejdet skal også munde ud i udviklingen af nye elbilsystemer.

Henrik Fisker har tidligere forsøgt sig med produktion af elbiler. I 2012 fik han solgt en del hybridbiler, indtil han kom op og toppes med den øvrige ledelse. Og da leverandøren af batterier til elbilen gik konkurs, endte det med, at han selv begærede sit daværende elbil-firma konkurs.

Den første bil, der nu skal produceres i det nye samarbejde, er Fisker Ocean, som er en eldrevet SUV med solceller på taget, syntetisk læder og materialer lavet af genanvendt plast fra fiskenet og plastflasker.

Produktionen ventes at start op i fjerde kvartal 2022.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE12489735/henrik-fisker-saetter-stroem-til-elbildroem-med-ny-investor-og-bilbygger/?ctxref=ext

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094