23948sdkhjf

Tyskland liner op til første metalmesse efter corona

Messen Metav afholdes i Düsseldorf til marts i en corona-tilpasset udgave med stærkt fokus på hygiejne

Det er ikke kun i Danmark, at arrangørerne af de store industrimesser knokler for at få messerne tilpasset og sikret mod coronavirus - og efterfølgende krydser fingre for, at smitten ikke udvikler sig mere end forventet.

Billedet er det samme overalt i Europa, og nu melder den tyske brancheforening for producenter af værktøjsmaskiner, VDW, klar til afholdelse af metalbearbejdningsmessen Metav i Düsseldorf.

Det sker den 23.-26. marts i Düsseldorf, og messen bliver en form for genstart af metal- og industrimesserne i Tyskland, efter coronavirus ramte Europa.

- Hallerne er fuldt bookede, fordi messen bliver den første store bearbejdningsmesse i Tyskland i over et år. Udstillerne venter spændt på denne mulighed for at genoprette forbindelse personligt med deres kunder, siger Wilfried Schäfer, administrerende direktør for VDW i en optakt til messen i Düsseldorf.

400 udstillere er med

Mere end 400 af udstillerne fra den aflyste Metav 2020 er med i Düsseldorf, og de repræsenterer 25 lande. De bliver nu fordelt i andre messehaller end først planlagt.

- Den store fordel ved dette er, at vi nu kan omstrukturere messen fuldstændigt for at sikre, at vores hygiejne- og infektionsbeskyttelsessystem opfylder alle de officielle krav, siger Martin Göbel, leder af messer i VDW.

Systemet er baseret på beskyttelseskonceptet for Messe Düsseldorf, som blev testet med succes på den netop afholdte Caravan Salon. Dette indebærer salg af onlinebilletter, så man undgår ventetid i skrankerne og kontanter. Derudover vil antallet af besøgende blive kontrolleret nøje under hele arrangementet. Der defineres en øvre grænse for hver dag.

Selve hallerne har bredere gange og et styresystem svarende til det, der bruges i vejtrafikken. Der vil også være et stort antal andre sikkerhedsbestemmelser vedrørende brug af ansigtsbeklædning, adfærd i restauranten, ind- og udrejse på messen og meget andet.

- Vi er overbeviste om, at dette system giver os mulighed for at tilbyde besøgende, udstillere og medarbejdere den bedst mulige beskyttelse, siger Martin Göbel.

Metav-messen fokuserer blandt andet på digitalisering og automatisering.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11