23948sdkhjf

International designpris til Kemppi

Den nye Kempact RA produktfamilie har vundet den internationale iF designpris. Produktet repræsenterer et helt nyt formsprog og praktisk brugervenlighed.
Kemppi har vundet iF Produktdesignpris 2012 i kategorien for industrielt produktdesign med sin nye Kempact RA produktfamilie.

Konkurrencen om iF produktdesignprisen er organiseret i Tyskland og er en af verdens ældste og mest velkendte designkonkurrencer. Den afholdes af iF Industrie Forum Design e.V., som hvert år indkalder en dommerpanel af internationale designeksperter, der tester og vurderer de tilmeldte produkter. iF designprisen har i snart 60 år været anerkendt som et blåt stempel for fremragende design over hele verden.

Kempact RA produktsortimentet skaber en helt ny standard for kompakte MIG/MAG-maskiner, lød begrundelsen. Disse produkter, der er designet til at opfylde behovene i moderne svejseværksteder, repræsenterer et unikt elegant og praktisk design. Dets funktioner og egenskaber lægger vægt på høj kvalitet og brugerfordele, der giver effektiv, præcis og produktiv svejsning. En brugerundersøgelse er indgået som en del af produktdesignprojektet. Brugerne blev observeret og interviewet i forskellige lande og driftsmiljøer. Resultatet er en svejsemaskine, der er nem at tilpasse til forskellige behov.

Ud fra et designsynspunkt indfører maskinen adskillige innovative elementer, der starter med dens arkitektur eller form. Adgangen til de forskellige funktionselementer sker på en fuldstændig ny og banebrydende måde. I modsætning til sine forgængere, der er lave og åbnes i siden, er det nye design højt og kan åbnes fra fronten. Dette nye design placerer betjeningspanelet i den ergonomisk korrekte højde. Også betjeningsretningen er nu gjort ensartet – den retning, betjeningspanelet anvendes fra, er den samme, retning, som lågen åbnes i ved udskiftning af trådspolen.

Kemppi udstyr har før nydt anerkendelse for brugervenlighed og design: I 2006 vandt MinarcMigTM Adaptive 180 Red Dot designprisen, og FitWeldTM svejsemaskinen og SuperSnakeTM GT02S undertrådboksen modtog hædrende omtale fra Red Dot i 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095