23948sdkhjf

Metalindustriens salg ligger stadig under 2019-niveau

Nye tal fra Danmarks Statistik viser hele det danske erhvervslivs salg er 5,5 procent lavere i august 2020 end i august 2019, mens det for metalindustrien er 10 procent lavere uden korrektion for sæsonudvikling og effekten af handelsdage. Det skriver brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse.

Læs også: Brancheforening: Coronakrisen bider sig fast i virksomhederne

Hoteller og restauranter er fortsat hårdt ramt, men over halvdelen af faldet i det samlede salg kommer fra industrien og transportsektoren, og her går metalindustrien heller ikke fri.

- Når metalindustrien i gennemsnit har et 10 procent lavere salg i august 2020 i forhold til august 2019, så dækker det selvfølgelig over, at virksomhederne er ramt vidt forskelligt. Men både det indenlandske salg og eksporten ligger under niveau, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal, og fortsætter:

- Situationen for den enkelte virksomheder afhænger både af, hvilke brancher du handler med, hvilke produkter du har på hylden, og hvor dine leverandører og købere befinder sig geografisk. Derfor er der desværre heller ikke ét simpelt svar på, hvordan virksomhederne kommer op på 2019-niveau igen. Det er virksomhedernes benarbejde og opfindsomhed, der kommer til at gøre forskellen, siger Maria Schougaard Berntsen.

Danmarks Statistiks opgørelse over firmaernes køb og salg er en månedlig opgørelse af køb og salg i metalindustrien og det øvrige danske erhvervsliv. Opgørelsen sker på baggrund af firmaernes momsangivelse til Skattestyrelsen, og selvom erhvervslivet i forbindelse med Covid-19 fik udsættelse på momsangivelsen, så har mange alligevel valgt at angive moms til den ordinære frist. De steder, hvor der ikke er angivet moms, har Danmarks Statistik suppleret med andre kilder.

- Virksomhederne forsøger at etablere en så normal hverdag, som muligt, for det nytter jo ikke noget at gå rundt i undtagelsestilstand og håbe på, at coronapandemien bare forsvinder af sig selv. I stedet bliver der gjort en habil indsats for at finde nye veje, der hvor man møder forhindringer – både når det gælder samhandlen med udlandet og den hjemlige handel, siger Maria Schougaard Berntsen.

Metalindustriens salg ender samlet set på cirka fem milliarder kroner i august 2020. Heraf er godt 60 procent indenlandsk salg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11