23948sdkhjf

Stor interesse for konkursramt automationshus

I slutningen af sidste uge gik Contech Automatic konkurs. Der er dog ganske gode muligheder for, at virksomheden kommer op at køre igen.

Det fortæller kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra advokatselskabet Bech-Bruun.

Han har nemlig fået en del henvendelser om konkursboet.

- Der har faktisk været mange. Og dem er vi i dialog med nu for at se, hvem der er den mest interessante køber til virksomheden. Det er både til hele og dele af virksomheden, der har været interesserede købere, siger Anders Hoffmann Kønigsfeldt.

Han regner derfor også med at få en hurtig afklaring.

- Det er sådan i konkurs, der kan vi i princippet holde på medarbejderne i 14 dage. Det vil sige, at konkursen var i fredags, så det er til næste fredag. Og der vil vi gerne se, om vi kan nå at få det på plads inden. Så det håber vi og krydser fingre for – interessen er der i hvert fald, lyder det fra Anders Hoffmann Kønigsfeldt.

Nykøbing Falster-virksomheden har kæmpet med underskud de seneste par år, men så dog ind i bedre tider ved begyndelsen af 2020.

- Deres ordrebog så bedre ud, end den havde gjort længe, men de har haft to dårlige år i 2017/2018 og 2018/2019 og var i gang med en omstilling. Det hele gik rigtig, rigtig godt med ordrebeholdning og det hele, og så kommer corona på tværs og udskyder en række projekter og så videre, og så får de likviditetsvanskeligheder. Så de har en rigtig pæn ordrebog, og som jeg forstår det, så er den langt bedre, end den har været de næste mange år, fortæller Anders Hoffmann Kønigsfeldt.

Contech Automatic blev grundlagt i 1988 og har speciale i automatiske styringer og maskiner til vandværker, renseanlæg, varmeværker og industri.

I 2018/2019 havde virksomheden en bruttofortjeneste på 12,4 mio. kr. og et underskud før skat på 6,1 mio. kr. Egenkapitalen var ved udgangen af regnskabsåret på -3,9 mio. kr.

Virksomheden har 33 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125