23948sdkhjf

HMF satser på automation

Den danske kranproducent HMF konkurrerer med andre kranproducenter i udlandet, som har væsentligt lavere lønninger. HMF’s produktion ligger i Danmark i hovedkvarteret i Højbjerg i det sydlige Århus samt i HMF’s fabrik i Galten.

- Vi har væsentligt højere lønninger i Danmark, men vi prøver at opveje det ved at satse på automatiserede processer og høj effektivitet. Samtidig holder vi fast i, at vi hovedsageligt bruger faglært arbejdskraft, siger administrerende direktør Brian Stage.

Produktionsteknisk chef Christian Myrhøj viser rundt i produktionen og viser nogle af de processer, som HMF har automatiseret.

Det gælder blandt andet bukning af hydraulikrør. Det foregik tidligere på en rørbukker, hvor medarbejderen for hver buk skulle lægge røret til rette i maskinen.

Men HMF har fundet automatisk løsning, hvor en robot lægger rør i en bukkemaskine.

- Vi spurgte os selv, hvem der kunne være bedst til sådan nogle automatisk rørbuk, og vi fandt ud af, at det var bilindustrien. Så vi har købt en opstilling til at bukke bremserør, som egentlig er beregnet til bilindustrien. Det sparer os for rigtig meget arbejdskraft, siger Christian Myrhøj.

Rørbukning er bare et af mange eksempler på automatiserede processer hos HMF. Firmaet har eksempelvis også automatiseret mange svejseprocesser.

Læs mere om HMF's produktion i denne udgave af Jern & Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.317