23948sdkhjf

Værktøjsmaskine-messe ser positivt på 2012

Den tyske Metav-messe oplever øget interesse for 2012-messen. Også de skandinaviske udstillere skalerer op sammenlignet med 2010.
Den 17. udgave af Metav løber af stabelen i perioden 28. februar til 3. marts, og de store tyske messer er ofte en god indikator på, hvordan stemningen er i industrien.

Sidst Verein Deutcher Werkzeugmachinenfabriken inviterede til Metav-messe var i 2010, og dengang var både messen og industrien som helhed præget af krisen. I dag ser Christoph Miller, messechef for VDW, noget lysere på fremtiden.

- Investeringsbudgetterne for de vigtigste kundebrancher for værktøjsmaskinindustrien er i det kommende år, med over 7 % i Europa og over 5 % i Tyskland, fortsat på vækstkurs. Især metalproduktion og –bearbejdning, elektroteknik, måleteknik, medicinalteknik og optik og automobil- og underleverandørindustrien, den øvrige produktion af transportmidler og maskiner investerer med tocifrede beløb i Europa, forklarer han.

Det forventer han vil smitte af direkte på værktøjsmaskinproducenterne. Nøgletal viser, at den tyske og europæiske efterspørgsel efter værktøjsmaskiner vil stige med henholdsvis 11 % og 12 %.

Reserverer større stande
Derfor kommer det nok heller ikke som nogen overraskelse, at VDW og Christoph Miller kan melde om stigende interesse for at udstille på Metav i 2012.

- Vi har haft en stigning i det bestilte standareal på 20 %, og vi regner med at ende på 700-800 udstillere. Men vi oplever samtidig en tendens til, at udstillerne melder sig til senere og senere, så det er endnu svært at sige, præcis hvor mange vi ender på, fortæller Christoph Miller.

VDW og Metav kigger også traditionelt mod Skandinavien og Danmark, og også her oplever man øget interesse. Messens tre danske udstillere har i år reserveret 82 kvadratmeter standareal mod 50 kvadratmeter i 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095