23948sdkhjf

Stor galvanisør-koncern buldrer hen over corona

Covid-19 har ikke kastet grus i maskineriet hos Zinkpowers to danske galvaniseringsselskaber. Det viser de nye regnskaber, der er de første under ejerskab af den tyske gigant, hvor både Holstebro og Odense går frem.

- Det er meget tilfredsstillende resultater, som var båret af to ting. Årsagen er både en øget efterspørgsel, men også at vi har haft fornuftige priser i et marked, som har gjort, at vi kunne vækste, siger administrerende direktør Niclas Adelsparre.

Resultat før skat viser en fremgang på godt 1 mio. kr. til 17,1 mio. kr. i Zinkpower Holstebros koncern-regnskab, mens Odense-selskabet gør frem med knap 40 procent til 5,2 mio. kr.

Markedet vokser

Niclas Adelsparre tiltrådte i foråret, da Zinkpower købte Nordvestjysk Galvanisering og C.M. Jernvarer af den hidtidige ejer Aksel Nørgaard.

Han vurderer, at væksten ikke sker, fordi koncernen tager markedsandele, men mere et spørgsmål om, at markedet er vokset.

- Som samlet branche har vi ligget på kapacitetsgrænsen, og det har været rigelig med opgaver og gods til alle aktører, uddyber han. 

Coronaen lurer

Direktøren har en forventning om, at Zinkpowers danske selskaber kommer til at mærke corona-krisen. For på et tidspunkt må kunderne bremse op og se tiden an.

- Vi forventer, at der kommer en lavere efterspørgsel, men vi mærker det ikke på nuværende tidspunkt. Vi ved ikke, hvordan verden ser ud i morgen eller om en uge, så vi følger udviklingen meget nøje, siger direktøren.

Årsagen til, at markedet er gået fri, er ifølge Niclas Adelsparre, at overfladebehandlingsbranchen er en del af et projektforløb. Det betyder, at den nuværende aktivitet er en konsekvens af projekter, der har været planlagt længe.

- Det bliver virkelig interessant at kigge fremad nu, for det kan være nu, at vi kommer til at mærke, om der har været en ændring i efterspørgslen på grund af corona, siger han.

Tyske synergier

Siden opkøbet i maj er tiden gået med at integrere de to selskaber med den tyske moderkoncern. Og det er gået overordentlig godt, fortæller Niclas Adelsparre.

- Tyskerne driver over 50 fabrikker rundt om i verden, og de er vant til at integrere virksomheder ind i deres system. Det har en masse procedure og standarder for, hvordan det skal foregå, siger han.

En del af processen er at få tilpasset sig koncernens systemer og krav til miljø og kvalitet. Derudover er der klare synergier i samarbejdet med den nordtyske fabrik i Neumünster.

- Vi samarbejder i høj grad med vores tyske kollegaer og kører meget gods frem og tilbage. Det gør, at vi er blevet langt mere konkurrencedygtig og kan håndtere langt større emner, uddyber han.

Zinkpower Holstebro A/S (koncern)
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 58,2 57,3
Resultat af primær drift 17,2 16,2
Resultat før skat 17,1 16,0
Årets resultat 13,3 12,0
Balancesum 55,4 46,5
Egenkapital 22,8 21,5
Antal ansatte 84 86
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079