23948sdkhjf

Fuldautomatisk renselinje til Teknologisk Institut

Teknologisk Instituts Tribologicenter har investeret i en fuldautomatisk renselinje fra tyske Elma Schmidbauer og deres danske forhandler ABC-Clean. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Anlægget består af to opvarmede ultralydskar til rens og affedtning efterfulgt af to aktive skyllekar, tørring med varm luft og sluttelig vakuumtørring.

Anlægget er 100 procent computerstyret med en robotkran, der løfter rensekurverne fra kar til kar. Ledningsevnen i karrene kontrolleres online, ultralydskarrene overfladeskimmes løbende for olie og fedt fra de rensede emner. Olie og fedt separeres fra rensevandet.  ligesom både sæbedosering og vandkvalitet løbende justeres automatisk.

- Det mest fantastiske ved vores nye vaskelinje er muligheden for at programmere emnespecifikke vaskeprocesser, afhængig af emnernes beskaffenhed. Er der for eksempel tale om komplicerede kølekanaler i sprøjtestøbeværktøjer, introduceres ekstra vakuumtørring, mens man for mere simple emner kan nøjes med at tørre ved blæsning med opvarmet luft. Derved reduceres både tids- og energiforbruget, uden at gå på kompromis med kvaliteten, udtaler centerchef, ph.d., HD(O), Lars Pleth Nielsen.

Anlægget har magasiner ved både ind- og udløb, således at robotsystemet selv tager kurve med emner ind i den ene ende og afleverer dem rene og tørre i den anden ende. Optimerede vaskeprogrammer vælges alt efter indholdet i de specifikke kurve, så resultatet altid bliver perfekt, uafhængigt af hvilken type emner, der skal renses.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11