23948sdkhjf

Tårndirektør er godt tilfreds trods lav indtjening

Vindmølletårnmarkedet er prispresset i øjeblikket. Derfor er Welcon-direktør Jens Risvig Pedersen også tilfreds med den økonomiske udvikling i det netop offentliggjorte regnskab for 2019/20, selvom indtjeningen er den laveste i over ti år.

I regnskabet endte resultatet før skat på 3,2 mio. kr.

- Vi har klaret det rigtig godt på et marked, hvor priserne er og har været lave i flere år. At vi stadigvæk kan lave overskud er sådan set rigtig godt, når vi ser på vores kollegaer i branchen, siger direktøren.

- Så vi er ganske godt tilfredse, selvom man altid kan ønske sig at lave et større overskud, uddyber han.

Den store fabrik i Give med over 400 medarbejdere har haft fuld aktivitet, og rent salgs- og produktionsmæssigt er det gået rigtig godt, uddyber han.

Udfordrer unfair konkurrence

Det er især asiatisk konkurrence, som de seneste par år på unfair vis har skubbet til det europæiske tårnmarked. For asiaterne kan producere med billigt kinesisk stål, som en EU-toldmur ikke giver de europæiske producenter mulighed for at købe til samme pris.

- Der bliver derfor købt færre tårne i Europa, og konkurrencen bliver som en konsekvens så hård på mange projekter, siger Jens Risvig Pedersen.

Han samler dog udfordringen op.

- Prispresset må vi konkurrere os ud af. Og der er ikke noget, der tyder på, at vi ikke klarer os endnu bedre de næste år, uddyber han.

Stærk ordrebog

Han fortæller, at han forventer en væsentlig bedre indtjening i 2019/20.

- Vi har fået nogle projekter, hvor vi kan se, at der er større dækningsbidrag. Vi har ordrebogen fyldt i nuværende regnskabsår - og endnu længere frem, hvor vi kører med fuld produktion alle uger, siger direktøren. 

- Det er ret fantastisk i sig selv, og i den periode gælder det om at optimere produktionen alt det, som vi kan.

Welcon A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 588,7 550,9
Resultat af primær drift 5,1 12,7
Resultat før skat 3,2 9,5
Årets resultat 2,4 7,4
Balancesum 299,9 282,6
Egenkapital 82,6 80,3
Antal ansatte 361 348
Regnskabsåret blev afsluttet 31. maj 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078