23948sdkhjf

Hirtshals skal renovere endnu en Mærsk-rig

Mærsk Giant skal opgraderes i den nordjyske havneby og dermed levetidsforlænges med 10 år.
Mærsk Giant vil i foråret 2012 lægge til kaj i Hirtshals. Her vil boreriggen opholde sig i cirka 80 dage, mens den gennemgår en omfattende opgradering og modernisering, som vil forlænge riggens liv med mindst 10 år.

- Med gennemførelsen af Mærsk Giant’s opgradering kan riggen holde sig på toppen i 10 år endnu og dermed sikre vores førende position i det stærke norske marked, hvor der er gjort store fund i løbet af 2011, udtaler Martin Fruergaard, kommerciel chef for Maersk Drilling.

Det bedste tilbud
Opgaven vil i store træk være en gentagelse af den opgradering, der blev foretaget på søsterriggen Mærk Gueardian i sommeren 2011 og vil blandt andet omfatte en gennemgribende modernisering af boredækket og beboelsesafdelingen. Prisen for opgraderingen forventes at blive omkring 400 mio. kr.

- Vi valgte Hirtshals til dette projekt, fordi de gav os det bedste tilbud, men også fordi vi havde stor succes med den tilsvarende opgradering af søssterriggen Mærsk Guardian, da den fandt sted i Hirtshals i sommeren 2011. Vores oplevelse var dengang, at hele byen udviste stor imødekommenhed samtidig med, at Hirtshals kunne opfylde vores krav til faciliteter, infrastruktur og knowhow, udtaler Frederik Smidth, teknisk chef for Maersk Drilling.

- Vi har samtidig adgang til den nødvendige ekspertise hos leverandører i Nordjylland til at løse de teknisk udfordrende opgaver, vi står overfor, tilføjer han.

600 medarbejdere invlolveres
Cirka 600 personer vil være involveret i arbejdet på riggen i løbet af perioden hovedsageligt fra underleverandører, riggens besætning og Maersk Drillings projektteam.

Under ombygningen vil der være etableret en midlertidig landsby på havnen, som kan bespise ca. 100 personer ad gangen og har badefaciliteter til 200 personer.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11