23948sdkhjf

Det største marked gik i stå – men Caldan satte indtjeningsrekord 

For få dage siden kunne Caldan-ejerne Niels og Jens Calundan offentliggøre et salg af majoritetsandelen i livsværket til svenske Axel Johnsen International.

Læs også: Corona udskød ordrer: Nu er der fart på igen 

Nu viser det netop offentliggjorte regnskab en rekordstærk bundlinje. Her er resultatet før skat på 17 mio. kr., og indtjeningen slog den hidtidige rekord fra 2016/17 med et mulehår.

Indtjeningen blev skabt i et marked med en atypisk efterspørgsel.

- Normalt er vores største marked Tyskland, men tyskerne investerede ikke i så mange anlæg i 2019, som de normalt gør, siger administrerende direktør Jens Calundan.

Andre markeder tog over

Eksportsalget er altovervejende hos Caldan, der i alt har 130 medarbejdere. Og hvor salget til tyskerne slap, tog eksportmarkederne i USA, Indien, England og specielt Kina med store anlæg over.

Læs også: Svenske købere kom helt uventet

Det er en langsigtet salgsstrategi, der bærer frugt, fortæller Jens Calundan. 

- Til alt held har de andre markeder bare taget over. Vi startede vores eget kontor med egne ansatte i Kina for et par år siden, Og vi er ved at starte et kontor op i Indien med et par ansatte. Det er det, som giver et afkast nu, forklarer direktøren.

Caldan har været til stede på det kinesiske marked i mange år, men nu giver et lokalt kontor og lokale ansatte et andet aftryk i markedet. Det sker blandt andet, fordi sælgerne kan fremlægge tilbuddene på kinesisk og ikke på engelsk, og det giver en anden tryghed for de kinesiske kunder, siger direktøren.

Mere plads løfter effektivitet

Et andet parameter, som har skubbet bundlinjen i den rigtige retning, er en mere effektiv produktion. Her har nye rammer med en fabriksudvidelse på 3.500 kvadratmeter giver et kapacitetsløft på 70 procent.

-  I dag producerer vi langt mere effektivt, end vi gjorde for halvandet år siden. Det er nye teknologier og et bedre produktionsflow, der er årsagen, siger han.

Caldan Conveyor A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 92,0 78,1
Resultat af primær drift 18,1 8,1
Resultat før skat 17,0 7,9
Årets resultat 12,7 5,8
Balancesum 88,8 76,9
Egenkapital 36,7 28,0
Antal ansatte(koncern) 130 120
Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.236