23948sdkhjf

Nilfisk indgår samarbejde med biotek-gigant

Nilfisk og biotekselskabet Novozymes har givet håndslag på et samarbejde, der skal give et bud på fremtidens rengøring.

Læs også: Det lysner, men: Nilfisk er stadig hårdt ramt af corona

Det oplyser Nilfisk i en pressemeddelelse.

Samarbejdet sker i regi af innovationsprojektet HelloScience, der forener entreprenører og startups fra hele norden.

Coronaen blander sig

Det er blandt andet corona-pandemien og de øgede behov og krav til rengøring og desinfektion, der har gjort, at Nilfisk og Novozymes har forenet hjernerne i et fælles projekt.

Samarbejdet i HelloScience skal blandt andet udforske, hvordan der kan udvikles nye, bæredygtige og intelligente rengøringsløsninger, der kombinerer biologiske løsninger og rengøringsudstyr.

Læs også: Nilfisk svarer igen: Øger kassekreditten med trecifret millionbeløb

- Covid-19 har resulteret i nye krav og efterspørgsel på rengøring, og derfor er matchet mellem enzymer, mikroorganismer, hardware og nye ideer mere interessant end nogensinde. Vi byder talenter, startups og samarbejdspartnere indenfor, så vi i fællesskab kan skubbe til innovationen på kernerengøringen og løfte en global udfordring, siger Camilla Ramby, executive vice president, marketing og CSR hos Nilfisk. 

Deler viden

Novozymes er verdens ledende inden for biologiske løsninger og har en vision om at integrere sunde mikroorganismer i rengørings-processen, så risikoen for infektion med virus og patogene mikroorganismer kraftigt formindskes.

- Det gode ved HelloScience er, at vi udvider den intelligens, der skal til for at finde løsningerne. Ud over den viden, vi ligger inde med i Novozymes og i Nilfisk, kan vi samle den viden, der ligger ude i verden på universiteter, i organisationer og i andre virksomheder og sammen finde frem til nye løsninger og samarbejder, som vi aldrig selv havde tænkt på, siger Ejner Bech Jensen, VP microbe research hos Novozymes

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157