23948sdkhjf

Industri Automatik leverer "hjernen" til kæmpe ventilationsanlæg

Under den lange, varme sommer i 2018 truede Danish Crowns over 10 år gamle ventilationssystem på slagteriet i Blans med at bukke under.

Læs også: Fylder rundt med rekordomsætning og vækstplan

For at undgå problemer med at opretholde en rumtemperatur på cirka 18 grader, samt behov for større luftudskiftning, besluttede Danish Crown at udskifte de i alt fem ventilationsanlæg, der styrer indeklimaet på slagtegangen. Samtidig ønskede man at få mulighed for at overvåge og styre de fem anlæg centralt fra én enhed.

120.000 m3 luft i timen

Anlæggene dækker en cirka 200 meter lang produktionslinje, der starter ved staldområdet, hvor grisene ankommer. Derfra sendes dyrene igennem den sorte slagtegang med svieovne, skoldning og skylning, og videre til den rene slagtegang. Her udtages blandt andet indvolde, grisekroppene nedkøles og de sendes videre til opskæring.

Industri-Automatik fik sammen med virksomheden Elektriker Løsningen ansvaret for ”hjernen” i det topmoderne anlæg (tavler, installation, software, scada-system), der har kapacitet til at flytte 120.000 kubikmeter luft i timen fordelt på henholdsvis sort og ren slagtegang.

I det gamle anlæg var styringerne opbygget af et styresystem, som var svært at tilgå, og som gjorde service og vedligehold unødig besværligt for slagteriets tekniske personale. I det nye anlæg har Industri-Automatik lagt alt op på en ny platform bestående af Siemens PLC-systemer og Profinet-kommunikation.

Læs også: Klyngesamarbejde udløser flere projekter

Én central processor-enhed håndterer nu styringen af alle fem anlæg under ét. Dermed kan de ansvarlige for den daglige drift tilgå hele ventilationssystemet fra én skærm og dermed altid være 100 procent opdateret på, hvordan de fem anlæg drifter.

Stort system

Man får indtryk af ventilationsanlæggets størrelse, når man tager et kig på det udstyr, der er placeret på slagteriets tag. Her står fem bokse, hver især cirka på størrelse med en industricontainer. Boksene er opdelt i sektioner, der rummer ventilatorer, køling, filtre, temperaturfølere, spjæld, luftmængdemålere og tavlerum.

Nogle af boksene trækker luft ind, renser og køler den og sender den ned i slagtegangen. Andre trækker luft ud af bygningen. Luften renses inden den blæses ud i det fri, og varmen fra den overføres til indblæsningsluften. De ventilationsrør, der går til og fra boksene, er så store, at man næsten kan stå oprejst i dem.

Masser af målere

Det store system reguleres af temperatur-, fugtigheds- og flowmålere, placeret både i og udenfor bygningen. Sensorerne sender data til hovedtavlen, der sidder i den såkaldte ingeniør-gang, hvorfra al teknikken i slagteriet styres.

Data samles og præsenteres i Industri-Automatiks scada-system, der giver det tekniske personale mulighed for komplet procesovervågning, både på overordnet niveau og ned i detaljen.

- Vi har fået renoveret og opgraderet vores anlæg, og med den nye styring og automatik er vi blevet bedre til at styre luftkonditioneringen på slagtegangen, siger Thomas Busk Rohde, projektleder hos Danish Crown, og fortsætter:

- Industri-Automatik fik ansvaret for automatik-delen inklusive el-entreprisen og de har været gode til at arbejde selvstændigt og til at samarbejde med de andre leverandører, der har været involveret.

Selve anlægget er leveret af Euro-Vent i Hinnerup, mens Carl Buch VVS, Esbjerg, har lavet alt rørarbejde.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109