23948sdkhjf

Klumme: Vækst, ansættelser og øget indtjening

Overskriften er ikke just taget ud af dagspressen, men kunne du tænke dig at pressen skrev sådan om din virksomhed?
Klumme af Klaus Bonde Ørskov, DAMRC - Danish Advanced Manufacturing and Research Center.

- Det tror jeg de fleste virksomhedsledere og deres ansatte kunne.

Det er som om, at pressen siden slutningen af 2008 nærmest er gået i selvsving over alle de dårlige nyheder de kan opdrive og bringe. På en helt tilfældig dag i starten ad december nærstuderede jeg et af de mange nyhedsbreve, der omhandler den danske fremstillingsindustri, og det jeg så, gav mig inspiration til denne klumme.

Ud af 6 nyheder den pågældende dag, tog 5 afsæt i virksomheder, der enten var gået konkurs, havde fyret en stor del af deres ansatte eller havde haft en dramatisk nedgang i deres ordrebeholdning. Kun én historie var ikke af den karakter – den omhandlede en af den danske industris fyrtårne og den netop afsagte kendelse, hvor den pågældende virksomhed, var blevet dømt til at betale en historisk stor bøde i en kartelsag. På den pågældende dag var der således kun omtale af problemerne og dårligdomme i den danske industri.

Den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen beskriver i sin bog ”Et liv på kanten” et fænomen, som ofte refereres til som ”selvopfyldende profetier” eller ”det du fokuserer på, får du mere af”. I den tidligere jægersoldats bog, er fokus på positive tanker i forbindelse med gennemførelsen af fysiske aktiviteter – men reglerne gælder også i andre sammenhænge.

Når vi, anført af medierne, har travlt med at fokusere på, og fortælle om, virksomheder, der går konkurs, mister ordre til kineserne eller må afskedige medarbejdere som følge af en økonomisk afmatning, er vi alle med til at igangsætte en negativ spiral. Mere dårlig nyt – flere dårlige historier – mere dårlig nyt.

Jeg mener ikke, at vi skal være naive eller ignorere fakta, men hvis vi får mere af det, vi fokuserer på - kunne vi så ikke prøve at fokusere på det positive i stedet for. Der er faktisk mange virksomheder, som er veldrevne, ansætter medarbejdere og som tjener penge.

Hermed et opråb og et nytårsønske fra mig; tænk positivt, tal positivt og jagt de positive historier

- måske… får vi mere af det, vi fokuserer på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109