23948sdkhjf

DTU får ny bestyrelsesformand

Det bliver en erfaren universitetsleder, Karin Markides, som sætter sig i formandsstolen på Danmarks Tekniske Universitet den 1. januar 2021

Karin Markides er tidligere rektor for det tekniske universitet Chalmers i Gøteborg og nuværende rektor for American University of Armenia, der er baseret på en fond i tilknytning til University of California. 

Hun er kemiker af uddannelse og har, ud over undervisning og forskning i en international kontekst, tillige haft fokus på innovation og virksomhedssamarbejde. Hun er ophavskvinde til flere patenter, har været vicedirektør for den svenske innovationsmyndighed Vinova, har erfaring fra bestyrelsesarbejde i start-ups, og stået i spidsen for et teknisk universitet med meget betydelige erhvervssamarbejder.

Hun har stået i spidsen for udvikling og implementering af flere strategier, blandt andet i relation til finansiering og nyttiggørelse af universitetsaktiviteter, international forskningsinfrastruktur og bæredygtighed.

Globalt udsyn matcher DTU's strategi

- Med Karin Markides får DTU en bestyrelsesformand, der har et globalt udsyn og er uhyre velbevandret på den internationale scene, udtaler formanden for DTU's udpegningskomité Helle Vang Andersen, og fortsætter:

- Karin Markides har ikke kun imponerende meritter som underviser og forsker, men også som leder. Hun har i sine ledelsesfunktioner haft fokus på universiteters rolle som en værdiskabende ressource i samfundets udvikling og omstilling - ikke mindst i relation til bæredygtighed. Vis a vis DTU's nye og ambitiøse strategi, hvor pejlemærker som Europas bedste ingeniøruddannelse, bæredygtighed og digitalisering er i højsædet, vil Karin Markides være en væsentlig kapacitet i bestyrelsens indsats på det strategiske niveau. Hendes karriere er båret af en stræben efter excellence, imponerende resultater og et engagement, som i den grad flugter med DTU's værdier.

Støtte til en ambitiøs strategi er meget tillokkende

Om sin motivation for at sætte sig i formandsstolen udtaler Karin Markides:

- I min tid som rektor har jeg haft det privilegium at arbejde sammen med flere dygtige bestyrelsesformænd. Den støtte som en sektorvidende formand kan give til en dynamisk og udviklingsorienteret rektor er af stor værdi for at opnå en transformativ udvikling, hvor excellence integreres i evolutionære forsknings-, uddannelses- og innovationsmiljøer. At få mulighed for selv at kunne give denne støtte og udvide bestyrelsens erfaringsbase som grundlag for i den ambitiøse strategiske proces er en udfordring som jeg finder meget tillokkende.

DTU står godt

I relation til DTU's nye strategi har Karin Markides store forventninger:

- DTU's mål om at spille en ledende rolle i Europa inden for ingeniøruddannelse, og med tydelige pejlemærker inden for bæredygtighed og digitalisering, er målsætninger, som er helt rigtige. Jeg kender DTU gennem forskere, Nordic5Tech, Smart City Climate KIC samt ESS-faciliteten og har altid været imponeret af universitetets position. DTU har store muligheder for at blive førende i den omstilling, som universiteter er i gang med, og hvor det at kunne omsætte viden til velstand bliver afgørende.

Karin Markides er også overbevist om, at det, at hun som svensker sætter sig i formandsstolen på et dansk universitet bør ses som aktiv:

- Viden er global i sit udgangspunkt, ligeså de faglige netværk. Og de udfordringer verden står over for har heller ikke bopæl i kun et land. Hvor fælles værdier og mål er vigtige for et tillidsfuldt samarbejde, giver forskellige traditioner og erfaringer mulighed for kreativ udvikling. Det er i det lys jeg ser min baggrund som svensk, og med erfaringer fra forskellige dele af verden, som et aktiv, slutter Karin Markides.

 

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Læs mere om: DTU
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125