23948sdkhjf

Nyt partnerskab skal give bedre overfladebeskyttelse af Vestas-møller

Vindmølleproducenten indgår et strategisk partnerskab med malingproducenten Hempel om at udvikle innovative løsninger til overfladebeskyttelse af vindmøller.

Den fælles ambition er at mindske omkostningerne ved overfladebehandling af vindmølletårne og fremskynde udviklingen af mere miljøvenlige løsninger. Partnerskabet skal bidrage til Vestas’ mål om at blive klimaneutral i 2030.

Startskuddet på den nye partnerskabsaftale bliver på Vestas’ fabrik i Colorado, USA, hvor Vestas driver en af verdens største vindmølleproduktioner. Her vil Vestas og Hempel samarbejde om at optimere produktionsomkostningerne, og udvikle nye, digitale løsninger, der skal forbedre kvalitetskontrol og mindske produktionens CO2-aftryk.

Indledende beregninger viser, at ved at ændre processerne omkring påføring af maling, er det muligt at reducere CO2 med 60 procent svarende til en besparelse på op til 1.100 tons CO2e om året.

- Vi glæder os til at bygge videre på vores langvarige samarbejde med Hempel med et nyt strategisk partnerskab. Det er et godt eksempel på, hvordan vi inddrager bæredygtighed i alt, hvad vi gør. Og så viser det, hvordan vi aktivt bruger vores værdikæde til at etablere tætte samarbejder, der skaber værdi for begge parter i form af effektivitet og bæredygtighed, siger Tommy Rahbek Nielsen, COO i Vestas, i en pressemeddelelse.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235