23948sdkhjf

Overrasket metalvirksomhed vokser i konsolideringsår

Både top- og bundlinje voksede i Trecos nye regnskabsår. Og det var egentlig ikke, hvad virksomheden så ind i for et år siden. For 2019/20 skulle bruges til at konsolidere sig.

- Det blev lidt bedre, end vi havde regnet med. En del kunder købte simpelthen mere end forventet. Der var god gænge i kundekredsen, siger administrerende direktør Lars Vadsholt Jørgensen, Treco.

En ny dedikeret produktion, der ikke helt er ovre sin indkøringsperiode, har også hjulpet til væksten, men det er de eksisterende kunder, der har overrasket, uddyber direktøren. 

I det netop offentliggjorte regnskab voksede bruttofortjenesten med knap 15 procent, mens resultatet før skat vokser 1,7 mio. kr. til 24,2 mio. kr.

Corona har tyndet ud i ordrebogen

Aalestrup-virksomheden, der har både har underleverandøraktiviteter og har specialiseret sig i partnerskabsproduktion, havde en god ordrebeholdning, da corona gjorde sit indtog.

Og Treco har ikke kunnet mærke en aktivitetsnedgang endnu. Nu er direktøren spændt på at se, hvordan udviklingen bliver i de kommende måneder.

- Vores ordrehorisont er noget kortere nu, siger Lars Vadsholt Jørgensen og tilføjer, at en storkunde for eksempel og modsat normalt ikke har lagt ordrer for sit køb for 2021 endnu.

- Beslutninger bliver skubbet til sidste øjeblik. Det er vilkårene. Men vi er optimister, og vi tror, at vi fortsætter på samme niveau eller vokser lidt i år, for det er ambitionen.

Specialmaskine venter på installation

De seneste år har Treco investeret i udviklingen af specialmaskine, og her er virksomheden handikappet af corona-krisen, der betyder, at man ikke kan ikke komme ud og installere maskinen, som er et referenceprojekt, ved en kunde. 

- Det er meget irriterende, når vi er på det stadie, som vi er. Det er som at trykke på speederen, og bilen ikke vil nogen steder hen, siger direktøren.

Treco A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 82,1 71,8
Resultat af primær drift 24,4 23,4
Resultat før skat 24,2 22,5
Årets resultat 18,9 17,6
Balancesum 118,4 110,7
Egenkapital 52,5 43,1
Antal ansatte 107 101
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.158