23948sdkhjf

Amerikanere hamstrer Vestas-møller

Koncernens amerikanske kunder vil investere i nye møller, inden den såkaldte PTC-ordning måske udløber med udgangen af 2012. Det giver travlhed på Vestas’ amerikanske fabrikker.
Lige nu søger Vestas 75 nye medarbejdere til de amerikanske fabrikker, men formentlig bliver der tale om hele 500 nyansættelser i løbet af kort tid. Det skriver Jyllands-Posten.

Baggrunden er, at Vestas i 2011 har hentet masser at ordrer på det amerikanske marked. Hidtil har Vestas solgt mindst 1.186 MW til amerikanske kunder, og hovedparten af disse skal installeres i 2012.

Skal installeres i 2012
Men travlheden er også udtryk for en lagt mere alvorlig problemstilling for Vestas i USA. Den såkaldte PTC-ordning udløber nemlig med udgangen af 2012, og lige nu er der stor usikkerhed om, hvorvidt politikerne ønsker at forlænge den.

Det har i den grad fået vindmøllekunderne til at hamstre møller, så de kan nå at få dem tilsluttet til elnettet i 2012, så de stadig kan få et skattefradrag på ca. 12 øre pr. produceret kilowatt-time.

- På grund af usikkerheden om PTC-ordningens fremtid har købere travlt med at få lukket ordrer, så de kan få møllerne stillet op og koblet til elnettet inden udgangen af 2012. Derfor har vi uhyre travlt, siger Vestas' pressechef, Michael Holm, til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142