23948sdkhjf

Slut med at afgrate 1.000 emner i hånden

En ny slibemaskine sparer mandetimer hos N.H. Staal WaterCut og giver samtidig et bedre arbejdsmiljø

Den fynske underleverandør N.H. Staal WaterCut producerer mest emner i enkeltstyk.

Det sker dog også, at der dumper serieordrer ind ad døren, og netop til det formål har man nu investeret i Costa-slibemaskine leveret af Rønde Industriteknik.

- Det der satte gang i det var, at vi har nogle små plastikemner, som vi engang imellem har lavet omkring 1.000 styk af. Den eneste mulighed vi har haft for at afgrate dem indtil nu, er ved at gøre det i hånden. Jeg ved ikke, om jeg kan lokke dig til at afgrate sådan en 1.000 emner med en hobbykniv, men jeg har i hvert fald haft svært ved at få nogle af mine folk til det, forklarer Mads Nylev fra N.H. Staal WaterCut.

Slipper for en dags arbejde

Slibemaskinen giver dermed N.H. Staal WaterCut mulighed for at tilbyde kortere leveringstids, men også mulighed for at tilbyde mere ensartede overflader.

- Vi har også en gang imellem forespørgsler på nogle slebne skilte, og der har vi også været oppe i en større serie. Der har udfordringen været at få dem ens og pæne nok. Vi forsøgte i en periode at købe slebne plader hjem, men selve slibningen fra værket var ikke god nok til kunden, så derfor skulle vi alligevel hen og slibe dem alle sammen efter. Så der vil det her også være en omkostningsbesparelse. Blandt andet kan vi købe almindelige rustfri plader hjem nu i stedet for de lidt dyrere slebne plader og så stadig give dem den overflade, som kunden ønsker, siger Mads Nylev.

Dermed er der selvfølgelig en pæn økonomisk besparelse for N.H. Staal WaterCut ved at slippe for den manuelle slibning og afgratning.

- Lige pludselige går vi fra, at vi har afgratet et emne ad gangen, til at vi nu i princippet lader dem sidde i den plade, de er skåret i, og kører hele pladen igennem. Hvor vi før sad en hel dag og afgratede dem, kan vi nu gøre det på en halv time, fortæller Mads Nylev.

Bedre arbejdsmiljø

Økonomien er dog ikke den eneste bonus ved nu at have en slibemaskine inhouse.

- Når vi vandskærer, har vi ikke nogen hård grat, men kun en blød grat på emnerne. Men alligevel er der mange emner, der skal afgrates. Når vi kun har mulighed for at gøre det i hånden eller på en båndpudser, så er det arbejdsmiljømæssigt lidt tungt for medarbejderne. Ved at kunne gøre det her, har vi lavet nogle arbejdsmiljøforbedringer, siger Mads Nylev.

Maskinen er en Costa MD6 RC+s 1350, som kan bearbejde plader fra 0,5-100 mm i tykkelse og op til 1.300 mm i bredden. Den kan slibe en mængde forskellige materialer, herunder rustfast stål, aluminium, plast, messing og kobber.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094