23948sdkhjf

Nyt partnerskab: EMS og Melsing vil udvikle grønne prototyper

EMS og Melsing Engineering & Consulting har de senere år lært hinanden at kende fra projekter i vindindustrien, blandt andet på installationsskibe, hvor EMS har produceret efter Melsing-ingeniørernes tegninger.

Læs også: EMS sælger fra og fokuserer forretningen

Nu har direktørerne i de to virksomheder sat underskrifter på en aftale, der bliver startskuddet til et strategisk partnerskab med fokus på den stigende mængde af udviklingsprojekter inden for grøn energi.

- Kunderne søger i stigende grad partnere, der leverer samlede løsninger. Det kan EMS og Melsing i fællesskab. Vi vil være ”den hurtige fisk i akvariet”, der kan eksekvere omgående og byde ind med kreative løsninger i de tidlige faser af et udviklingsprojekt. Vi ser et stort og voksende marked for den type af ydelser inden for grøn energi, siger direktør Kenneth S. Hagelskjær fra EMS i en pressemeddelelse.

Et rigtig godt match

Fokus for det nye partnerskab bliver i første omgang prototyper inden for energiområdet; herunder ikke mindst vindindustrien.

- Vi har fået flere forespørgsler fra vores kunder i vindindustrien på udvikling af prototyper til eksempelvis transport-, løfte- og installationsudstyr. Men vi har hele tiden haft den indstilling, at hvis vi skal deltage i produktion, så skal vi finde den helt rigtige partner. Det har vi fundet i EMS, som er et rigtig godt match i forhold til værdier og ambitionsniveau, siger CEO og indehaver i Melsing, Morten Melsing.

Han understreger, at det strategiske partnerskab på ingen måde er et ægteskab. De to virksomheder har indgået en fleksibel kontrakt, der sikrer muligheden for at samarbejde med andre virksomheder.

Melsing har hovedkontor i Middelfart, men har som led i det nye partnerskab etableret en afdeling i Esbjerg, hvor EMS har sin produktion.

- Vi har længe haft kig på Esbjerg, og sammen med EMS har vi nu det fundament, der skal til for at blive en foretrukken samarbejdspartner; ikke blot for vindindustrien og olie/gas-sektoren, men også for de virksomheder, der arbejder med løsninger inden for eksempelvis power-to-x og lagring af CO2. Det er områder, som vi tror rigtig meget på, siger Morten Melsing.

Selv om partnerskabet først nu er blevet officielt, er de to virksomheder allerede i dialog om flere konkrete projekter i ind- og udland.

- Esbjerg er platformen for vores samarbejde, men vi kigger både nationalt og internationalt. Vi skal ud over stepperne, og nu tør vi i højere grad sige til kunderne, at vi kan levere, siger Kenneth S. Hagelskjær.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11