23948sdkhjf

Nordjyder får foden inden for hos fransk forsvarsgigant

Den nordjyske virksomhed Adnox har indgået en samarbejdsaftale med den franske industrigigant Thales. Det oplyser Adnox i en pressemeddelelse.

Læs også: Hans Jensen Lubricators køber udviklingsvirksomhed

Nordjyderne har udviklet et katalysatorbaseret system, der ved hjælp af dieselolie kan omdanne de farlige kvælstofforbindelser (NOx), som dannes i dieselmotorer til vand og kvælstof.

Det er højaktuelt i marinebranchen, som kæmper med at nedbringe sine svovludledninger.

Aftalen er indgået med Thales’ hollandske datterselskab, som producerer avancerede sensorer og command and control-systemer til forsvars- og sikkerhedsapplikationer især til flåden. Eftersom de elektroniske kampsystemer ombord på et krigsskib bidrager markant til fartøjets energiforbrug, er Thales interesseret i at kunne tilbyde systemer, der kan reducere miljøbelastningen.

- Adnox har lagt fundamentet til en spændende ny teknologi, som Thales nu vil hjælpe med at udvikle yderligere for at skabe værdi for vores kunder i flåde-segmentet. Vi er stolte af at arbejde sammen med Adnox for at hjælpe vores flåde-kunder med at realisere deres ambitioner om at reducere NOx- og CO2-udledning fra deres flådeoperationer, siger Gerben Edelijn, CEO for Thales i Holland.

Mens traditionelle katalysatorbaserede systemer bruger urea til omdannelsen, er Adnox’ system som nævnt baseret på dieselolie. Fordelen er, at dieselolie allerede er til stede som drivmiddel på skibene, og at der dermed ikke er behov for specielle leverancer eller opbevaring. Adnox-systemet kan bruges på både totakts- og firetaktsmotorer.  

- Vores mål hos Adnox er at skabe en positiv indvirkning på miljøet med en grøn løsning til NOx-reduktionen. Med vores samarbejde med Thales har vi etableret muligheden for at introducere vores teknologi til flåde-markedet. Thales er velkendte og respekterede inden for flåde-industrien, og vi er overbeviste om at dette samarbejde vil være til gensidig gavn for vores to virksomheder, siger Hans Peter Jensen, bestyrelsesformand for Adnox.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.424