23948sdkhjf

Genrejst vestjysk metalkoncern forventer sorte tal i første hug

For snart 11 måneder siden fik den konkursramte IPL-koncern ny majoritetsejer og direktør.

Læs også: Investerer knap 10 millioner i ny maskine

Koncernen gik konkurs den 25. oktober, og tre dage efter aktiviteten oppe i omdrejninger igen i det nye ejerskab.

Driften fortsatte med 80 procent af den daværende medarbejderstab, cirka 120 ansatte, og det nye set-up er kommet godt fra start i sit første regnskabsår.

- Vi forventer et plus, og det er jeg sikker på, at vi får. Vi har arbejdet stenhårdt, siger administrerende direktør Steen Gildenpfennig, IPL Group.

IPL-koncernen har hovedsæde i vestjyske Lem og består af maskinfabrikken IPL, støberiet Ferrodan og tankspecialisten Dana-tank. 

Læs også: IPL's tankforretning oplever stor vækst

Stor sammenhæng

I genrejsningen har den nye ejer, Brian Pedersen, og den administrerende direktør haft et hårdt fokus på indkøb og salg.

- Vi har vendt alle sten for at få et overblik. Arbejdet har også handlet om opgaveprioriteringer, lavthængende frugter og om at opbygge den rette organisation, siger Steen Gildenpfennig.

Han tilføjer, at salgsarbejdet har betydet, at der i løbet af de første måneder er åbnet nye døre i markedet, og at tidligere kunder er kommet tilbage i folden.

Koncernens konstruktion gør, at støberiet og bearbejdningsdelen hænger uløseligt sammen. 90 procent af de støbte emner får taget spåner på CNC-maskinerne hos IPL.

Læs også: Vestjysk konkursbo får ny ejer

- Når vi støber, vil vi også gerne tage spånerne, overfladebehandle, afbalancere, montere og sende videre, uddyber han.

Indkøring under corona

Der har ikke været store udsving i omsætningen, der har kørt stabilt i lange perioder. Og i turnaround-processen luner det, at der gik fire måneder fra overtagelsen, til covid-19 slog igennem.

- Inden corona-krisen ramte, fik vi nye kunder ind. Og de nye ordrer har vi brugt meget af tiden under krisen på at køre ind, fortæller direktøren.

Her er der tale om få kørt støbemodeller ind i støberiet og lavet prototyper på bearbejdningssiden, hvilket er en tidskrævende proces. 

- Det gør absolut ikke noget, hvis corona-krisen forsvinder. For nu vi kan se, at der har været nedgang på mere eller mindre alle linjer, siger Steen Gildenpfennig.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094