23948sdkhjf

Accustrip toptuner fælgfabrik i Oman

Den fynske virksomhed skal levere et nøglefærdigt renseanlæg til en ny fælgfabrik

Accustrip er specialiseret i spånhåndtering og filtreringsløsninger til metalindustrien. Blandt virksomhedens kunder er flere inden for bilindustrien, og netop i bilindustiren har Accustrip lige landet en større ordre.

Det drejer sig om en indisk producent af alu-fælge, Synergies Castings, der er i færd med at bygge en ny fabrik i golfstaten Oman.

Pinligt rent

Fabrikken udstyres dels med eget støberi og dels med egen maskinfabrik til færdigbearbejdning af de støbte aluminiumshjul.

Og det er til sidstnævnte, at Accustrip skal levere et komplet spån- og filtreringsanlæg, der optimerer værktøjsprocestider samt får spånerne transporteret tilbage til støberiet, hvor kunden kan bruge dem direkte i ny-støbningen i stedet for og sælge dem til skrot.

- CNC-bearbejdningscentrene kræver pinligt rent og tempereret kølevand i enorme mængder - mere end otte tons væske i minuttet skal der til, når fabrikken når sit højeste, forklarer Kim Staus Jacobsen, der er project manager hos Accustrip.

- Samtidig har man gjort det klart, at man ikke accepterer væske eller spåner på hverken gulv eller under maskinerne, tilføjer han.

Spåner genbruges

Hele rensesystemet kører som et lukket system. Formålet er dels at transportere spåner væk fra bearbejdningscentrene og dels at rense smøreolie og andre urenheder ud af skærevæsken.

Ved hver CNC-maskine neddeles lange filtrede spåner til ensartede korte spåner. Herefter blandes spåner og forurenet kølevand i et mindre anlæg ved de enkelte maskiner, og det hele pumpes til spån- og filtreringsanlægget flere hundrede meter væk fra CNC-maskinerne.

- I spån- og filtreringsanlægget bortledes spånerne til et kilometerlangt transportbånd, der fører direkte tilbage til støberiet, hvor de indgår i nye fælge, fortæller Kim Staus Jacobsen.

Fakta om Accustrips anlæg:

  • Fase 1: 4.000 liter væske per minut og 2.000 kg spåner per time
  • Fase 2: 8.000 liter væske per minut og 4.000 kg spåner per time
  • Der bruges cirka 10 tons rustfri stål ved fremstillingen af anlægget
  • Rørsystemet er cirka 1 km langt
  • Væsken renses til 15 micron partikler
  • Råvaren er high-grade aluminium A 356.2

Kølevæske renses

Også kølevæsken genbruges. Den fortsætter til en fuldautomatisk rensning, hvor det renses for olie og uønskede partikler samtidig med, at det nedkøles til optimal temperatur. Herefter pumpes det rene og tempererede kølemiddel tilbage til CNC-maskinerne.

Alle urenhederne fra kølevæsken opsamles i et filter, som skydes rent med kølevæske og trykluft, og urenhederne opsamles efterfølgende i tør form i en container.

Fase et af fabrikken i Oman består af syv CNC-celler med hver to maskiner, som alle kobles på Accustrips anlæg.

Klar til drift inden jul

At ordren netop er havnet hos Accustrip, mener Kim Staus Jacobsen skyldes den fynske virksomheds alsidighed og evne til tilbyde en komplet turn key-løsning.

Anlægget skal sendes fra Svendborg mod Oman i midten af oktober.

Herefter følger Accustrips egne specialister med til Mellemøsten til november og monterer anlægget, så det er klar til produktionsstart omkring jul.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093