23948sdkhjf

Nyt Grundfos-museum fortæller 75 års industrihistorie

Fredag den 4. september åbner Grundfos’ museum ”The Factory” i ombyggede fabrikslokaler i Bjerringbro. Det spritnye museum byder på mere end 150 historiske genstande formidlet i 14 tematiske afsnit fordelt på 1.600 kvadratmeter og to plan.

Museet byder på et væld af maskiner og værktøjer fra Grundfos’ 75-årige historie. Ting, der ikke blot illustrerer virksomhedens udvikling, men også generelt fortæller om industri, teknologi og samfund.

- Grundfos’ succesrige historie hænger i høj grad sammen med, at virksomheden ikke bare har udviklet gode pumper, men også har valgt selv at fremstille stort set alle pumpedele selv og at gøre det på sin helt egen måde, forklarer Flemming Petersen, leder af Grundfos’ historiske afdeling, i en pressemeddelelse.

”Karrusellen” er udstillingens kronjuvel. Den enorme maskine fra 1972 var en landvinding for effektiviteten i pumpefremstillingen, og museets gæster kan med et enkelt tryk vække den til live igen.

Andre banebrydende genstande inkluderer nogle af verdens første elektriske styringer, tonstunge støbeværktøjer, aktive robotter og verdens mindste Grundfos-logo.

Museet er indrettet på det sted, hvor stifteren Poul Due Jensen havde sit første værksted i 1945. Herfra voksede Grundfos sig til det, vi kender i dag. I de samme lokaler har mange af de teknologier, museet formidler, set dagens lys.

- Historien har altid haft og har stadig stor betydning for Grundfos. Vores selvforståelse og måde at drive forretning på er stærkt forbundet med vores værdier og selvforståelse som pionerer, der tør, kan og vil gøre nye ting. Alt det er flot illustreret med det nye museum, siger Poul Due Jensen, group executive vice president, CSO, Grundfos.

Museet er primært målrettet Grundfos’ medarbejdere og kunder, og som det ser ud nu vil der være åbent for offentligheden den første weekend i hver måned.

Grundfos har i forvejen en mindre historisk udstilling i Grundfos Centeret i Bjerringbro. Derudover blev stifteren Poul Due Jensens hjem, der også er Niels Due Jensens barndomshjem, i 2014 omdannet til museum med hjælp fra historikere tilknyttet Den Gamle By i Aarhus. Her er adgang forbeholdt Grundfos-gæster.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095