23948sdkhjf

Det lysner, men: Nilfisk er stadig hårdt ramt af corona

Nilfisk lider stadig under corona, viser det regnskab for andet kvartal, som koncernen har lagt frem torsdag morgen. Perioden dækker april, maj og juni, hvor efterdønningerne af coronaens udbrud i Europa for alvor fik fat. 

Læs også: Nilfisk indgår samarbejde med biotek-gigant

Her rapporterer koncernens ledelse om et fald i den organiske omsætning på -24,9 procent på den samlede forretning.

Omsætningen for kvartalet lød på 191,1 millioner euro svarende til 2,4 mia. kr.

- I andet kvartal påvirkede Covid-19 efterspørgslen negativt på tværs af vores markeder. Vi var dog fuldt ud i stand til at servicere samtlige kunder samtidig med, at vi bibeholdt vores fokus på medarbejdernes sikkerhed, lyder det fra koncernens administrerende direktør Hans Henrik Lund i en selskabsmeddelelse. 

Bedring på vej

Det er dog tydeligt, at markedet er ved at rette sig.

Læs også: Nilfisk svarer igen: Øger kassekreditten med trecifret millionbeløb

Ganske vist faldt omsætningen gennem hele kvartalet, men faldet blev mindre og mindre for hver måned. Således var tabet på den organiske vækst -32 procent i april, -28 procent i maj og -15 procent i juni. Og salget i juli måned er på niveau med juni, så noget tyder på, at det værste måske er overstået i denne omgang.

Og Nilfisk følger udviklingen tæt:

"Udviklingen over de kommende måneder er særdeles afhængig af, hvordan Covid-19 udviklingen påvirker vores markeder og kundesegmenter. Desuden er vores branche meget afhængig af de makroøkonomiske forhold, som på nuværende tidspunkt står over for en volatilitet uden fortilfælde", står der i regnskabsmeddelelsen fra ledelsen.

- Vi konstaterer en mærkbar forbedring med stigende efterspørgsel måned for måned igennem kvartalet. Usikkerheden er dog stadig høj, og vi ved endnu ikke, hvordan makroøkonomien vil udvikle sig i resten af 2020, hvilket vil påvirke efterspørgslen efter rengøringsudstyr, siger Hans Henrik Lund.

Ingen forventninger

I marts suspendrerede Nilfisk de finansielle forvetninger til året, fordi de var for svære at gennemskue i skyggen af corona. Nilfisk oplyser, at forvetningerne stadig ikke kan blive meldt ud på grund af situationen i verden.

"På nuværende tidspunkt er vi derfor ikke i stand til meningsfuldt at vurdere omsætning og indtjening for resten af året, og de finansielle forventninger til 2020 er fortsat suspenderede", fremgår det.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11